•  Navigation
  • Copiii nostri nu sunt niste foi albe cand vin pe lume

  • Suntem, multi dintre noi parinti. Cei care nu sunt inca cu siguranta de 100% sunt copii ai cuiva, deci se pot aseza in aceasta relatie minunata ca sa vada aceste legaturi despre care am sa vorbesc astazi. Noi, deorece nu ne pastram profunzimea si prezenta tot timpul, uitam. Uitam ca la un momemnt dat in viata ne-am redefinit ca suflete, provenite dintr-un mare spirit infnit, Dumnezeu, si ca e musai sa privim viata din aceasta perspectiva, ca avem o responsabilitate fata de noi insine si de ceilalti in momentul in care am constientizat acest fapt si mai trebuie sa ne redefinim relatiile cu tot ceea ce ne inconjoara, inclusiv cu copiii nostri. Ei, ca si noi, sunt suflete, au o istorie remarcabila in spate, sute sau chiar mii de vieti petrecute aici pe Pamant, o experienta impresionanta de care nu trebuie sa uitam. Asadar din punct de vedere fizic si mental copilul este o foaie alba, insa sub aceste coli exiata un intreg ocean de “tendinte”, “nunate” si “atractii-respingeri” care, culmea, ies la iveala tocmai cand aceste coli sunt albe, si anume in copilarie. Ele se manifesta in aceasta perioada din doua motive: in primul rand datorita faptului ca se pot imprima la niveluri profunde ale noii fiinte (pentru ca imbracat cu corpul fizic, sufletul intra intr-o stare de somnolenta, nu mai este asa de prezent) si apoi pentru ca acestea sunt acele tendinte ce se vor manifesta in viata acelui copil ca linii posibile de destin datorita alegerilor pe care sufletul sau le-a facut inainte de a veni pe lume.

    Noi ca parinti avem responsabilitate sa oferim copiilor in primul rand un mediu cat mai curat de dezvoltare, armonie, iubire. Mama, similar Mamei Pamant, sustine structurile energetice ale copilului pentru primii 7 ani in care se modeleaza mare parte din “problemele” pe care cel mic le va manifesta cand va deveni cel mare. Sufletul isi alege specific o anumita mama pentru a-si putea modela energetica intr-un mod specific ce ii poate conferi acele experiente de care are nevoie in aceasta viata pentru A DEVENI. Desigur ca in aceasta ecuatie, fiind in universul fizic, dual, si tatal are un rol la fel de pregnant, atat in constructia invelisului fizic dar si in conformatia psiho-comportamentala a copilului. Este defapt o impletire de energii si informatii care copiaza cumva partea de astral inferior a copilului. Acea parte a corpului emotional contine toate tendintele negative, viciile si orice problema emotionala care este posibil sa se manifeste prin acea persoana. In concluzie fiti siguri ca ei, copiii ne aleg ca parinti, pentru ca ei aleg dintr-un punct de constiinta mai inalt, insa la fel de convinsi trebuie sa fiti ca si voi, la nivel de suflet ati acceptat acei copii inainte de a veni in materie. O armonie desavarsita…

    Sa revenim la coala alba a fiecarui bebe, copil, copilas, sufletel. Ea este ca o coala inscriptionata in limbajul Braille – adica sunt niste excrescente pe pagina, excrescente ce pot fi citite daca inchidem ochii si simtim – si care contine deja creionate: misiunea personala, misiunea de grup in care s-a angrenat si misiunea generala a Umanitatii la care vine sa adauge punctul unic de vedere si energia unica a iubirii prin mica deschidere a corpusorului copilului prin care razbate aici si acum constiinta sa. Aceasta coala pregatita pentru o inscriptionare cu litere de o schioapa pastreaza acel limbaj nevazut, in profunzime, in subconstient, in acest fel “conducand” practic comportamentul inconstient, compulsiv si instinctiv al copilului. Copiii, fiind in marea majoritate a timpului, intr-o stare cel putin la fel de profunda precum alfa, sunt niste buretei pentru zona de subconstient. De aceea este atat de important ca noi, ca si parinti sa ne intelegem si sa ne identificam tarele si programele si sa ne straduim sa nu le oferim cu inconstienta copiilor, pentru ca, oferind opusul acestor programe sau tendinte ii putem ajuta sa transceanda acele probleme pe care si le-au ales pentru aceasta viata. Ii putem ajuta sa evolueze mult mai frumos si mai armonios si in acelasi timp sa ne oferim noua, o experienta mult mai bogata si pozitiva. O viata mult mai armonioasa si mai plina de sens, in consecinta cu intentiile si constiinta cu care ne implicam in aceasta minunata relatie parinte – copil. Nu intamplator, preotului, in limba romana i se mai spune si parinte – nu intram intr-o analiza a corectitudinii acestei expresii pentru ca nu e cazul si nu ajuta la constructia pe care incercam sa o definim aici – pentru ca el trebuie sa fie un parinte spiritual. Parintii asta trebuie sa fie in primul rand pentru copiii lor: parinti spirituali. Sa privim si acest capitol al vietii prin prisma adevarului suprem si sa intelegem ca orice “interpretare” duce relatia intr-o anumita directie – desigur ca nu e neaprat o directie gresita, pentru ca nu exista asa ceva in esenta – dar sa nici nu ne lasam purtati de un val de “detasare” totala pentru ca, in mediul actual in care traim e nevoie sa ne folosim intreaga fiinta si sa invatam la toate nivelurile despre frumusetea lumii, despre armonie, despre suflet. Da, sa scapam de acele programe si de toate datele impuse si incluse in ego-mintea noastra sau de tot bagajul emotional care nu ne lasa sa privim senini si curati minunatele flori care au rasarit in viata noastra si sa oferim celor mici toata frumusetea proprie, tot sprijinul si prietenia noastra si atunci cladim fundatia Raiului pe Pamant, pentru ca in familie se poate vedea frumusetea iubirii adevarate, o lectie pe care trebuie sa o invatam pe indelete si sa o aplicam in toate capitolele vietii noastre.

    Scrieti cea mai frumoasa poezie pe pagina copilului vostru, faceti cel mai frumos desen, inventati cel mai suav parfum si mergeti dincolo de relatia de afectiune care exista organic intre parinte si copil datorita unor legaturi energetice subtile si constientizati faptul ca impreuna, la fel cum este in cadrul restrans al familiei ar trebui sa fie intre toti oamenii. Incercati sa scrieti cat mai putin in cartile copiilor vostri si fiti mai atenti la ceea ce e scris acolo, incercand sa aratati directia si efectul pe care aceasta alegere o produce. Oferiti-le copiilor sansa de a se juca dar si frumusetea puterii e a alege. Impletiti simtirea cu ratiunea si deveniti acei parinti care cresc generatia ce va schimba lumea, pentru ca ei, cei mici, deja au venit pregatiti pentru aceasta lume si ne invata cum sa ii ajutam sa creasca si sa infloreasca. Saditi lumina in tot ce faceti, nu puneti bariere, accentuati frumosul dar raspundeti complet la intrebari, nu ascundeti, tratati copiii ca pe niste suflete nu ca pe niste fiinte inconstiente. Si atunci simfonia vietii va rasuna inca o data minunat pe Pamant. Doamne ajuta!