•  Navigation
 • Cum, unde, de ce? Alege constient!

 • Avem, aproape tot timpul posibilitatea de a alege urmatorul nostru pas, reactie, gest, manifestare. Impresia ca reactiile noastre sunt predeterminate sau provocate de anumite evenimente si aspecte ale realitatii exterioare vine din neconstientizarea deplina a acestui adevar si din teama de responsabilitatea pe care aceasta libertate de alegere o aduce cu sine.

  Daca vrei ca viata ta sa capete Sens, daca vrei sa schimbi ceva din directia pe care te afli, daca vrei sa incepi sa cunosti echilibrul, bucuria, pacea interioara, atunci cauta sa iti amintesti tot timpul ca poti alege si alege optiunile de manifestare care te duc in directia acestora. Pare simpul de spus si greu de facut? Probabil ca parasirea zonei de confort si confruntarea cu toate acele aspecte pe care le implica o noua alegere ce duce spre schimbare, poate fi derutanta, dureroasa, anevoioasa, dar gandeste-te putin: cat de greu este sa iti continui viata asa cum este acum (presupunand ca inca pasesti pe o cale care nu te satisface)? Cat de mare este apasarea monotoniei, a lipsei de sens, durerea, temerile, tristetea, neimplinirea? Cat de mult cantaresc acestea in sufletul tau si cat de jos te trag, in fiecare zi, in fiecare clipa? Dar acestea sunt stari cu care probabil ca deja te-ai obisnuit si deja nu le mai constientizezi apasarea si  efectele in timp sau in perspectiva (desi aceste efecte exista si sunt active in fiecare moment), iar cand spun perspectiva nu ma refer numai la aceasta viata.

  Atunci cand ne complacem in mlastina propriei noastre stagnari, pierdem din vedere un lucru esential, pe care nu ar trebui sa il uitam niciodata: suntem fiinte, entitati in curs de evolutie, cu alte cuvinte viata noastra, inainte de toate inseamna evolutie si tot ceea ce facem, in fiecare clipa reprezinta un pas in evolutia noastra. Ideea este ca putem face ca acest drum evolutiv al nostru sa fie mai rapid sau mai lent, mai incalcit sau mai lin. In acest context, zona de confort, desi ne ofera o falsa siguranta de moment, ea ne incalceste calea propriei evolutii, ne abate de la planul pe care sufletul si l-a propus sa il puna in aplicare in aceasta viata, ne tine de la a ne confrunta temerile, problemele, neputintele si necunoasterile si de la a ni le rezolva, ne arunca pe bucle de destin spre directii care, pentru ca ne abat de la linia noastra de destin stabilita la nivel de suflet, inainte de a ne naste, aduc cu sine o senzatie uneori mai subtila alteori mai pregnanta, de insatisfactie permanenta, o stare in care stim ca „ceva nu e bine” dar nu putem vedea clar si cu exactitate „ce anume”.

  E chestiune de peceptie. Incearca sa schimbi putin perceptia asupra realitatii si observa efectele. Acum nu vezi decat aceasta viata, te vezi pe tine cu propriile tale probleme, griji si greutati, limitat la acest corp fizic si la un numar de ani in care existi pe acest pamant. Dar tu esti mai mult decat atat. Inalta-te putin pe scara constientizarii, largeste-ti constiinta si intelege ca esti de o infinitate de ori mai mult decat ceea ce poti percepe acum. Dupa aceasta viata vei intra in alt plan de existenta, vei pasi in planul astral unde va trebui sa te confrunti cu toate problemele de natura emotionala pe care in aceasta viata ai refuzat sa le rezolvi, preferand securitatea falsa a zonei de confort. In dimensiunea astralului nu le vei mai putea ascunde, acolo aceste probleme emotionale sunt nude, la vedere, active, la suprafata si va trebui sa te uiti la ele, sa le confrunti, sa le constientizezi, sa le rezolvi. Dar lucrurile se complica putin daca te gandesti la faptul ca cu cat esti mai „adormit” aici, cu atat vei fi mai adormit si acolo, adica mai putin constient, nefiind capabil sa le rezolvi si sa ceri asistenta asa de repede precum ti-ai dori, riscand sa fii atras intr-o zona a astralului mai joasa, din care sa poti pleca doar pe masura ce reusesti sa devii mai lucid si sa iti doresti vindecarea. Aceste aspecte nu sunt menite sa te sperie ci sa te „trezeasca”, sa te faca sa intelegi ca ceea ce traiesti tu acum, oricum ar parea reprezinta doar un bob de nisip pe o plaja infinita, acea plaja reprezentand existenta ta Universala si multidimensionala. Iesi din perceptia stramta a acestei vieti, intelege ca viata ta de acum nu este decat un fragment dintr-un imens drum evolutiv si in acelasi timp intelege-i importanta pentru propria ta evolutie. Informeaza-te, deschide-ti mintea si inima, largeste-ti perspectiva si vei intelege ca sunt multe lucruri mult, mult mai importante in viata decat tristetea si furia ta de moment, decat fuga ta de adevar, decat a te ascunde in tine sperand ca poti sa iti traiesti acesti ani intr-un loc caldut care stii ca nu te va implini dar macar te va feri de neplacerile procesului de transformare. Da, te va feri, dar doar in aceasta viata… si apoi? Te-ai gandit vreodata profund, sincer, constient la acest „si apoi”?

  De aceea spun, devino constient, alege constient. Se poate. Acestia sunt primii pasi ai trezirii, durerosi, nedurerosi, placuti sau neplacuti, ei sunt acei pasi in care tu deschizi ochii din ce in ce mai larg si incepi sa vezi realitatea mai larga, intelegand ca nu esti mic si lipsit de putere, ci Creatie Divina care poate Alege cum sa paseasca, in fiecare moment, pe drumul evolutiei sale.

  Asa ca primul lucru pe care poti sa il faci este sa te opresti chiar acum, acolo unde esti si sa privesti constient in jur si in tine. Sa iti reperezi pozitia in spatiu, timp, in viata, sa intelegi cine si unde esti, cum si de ce… iar apoi sa decizi constient care va fi urmatorul tau pas si de ce!

  Pas constient dupa pas constient, alegere constienta dupa alegere constienta iti va reda puterea asupra propriei tale vieti, te va tine treaz si alert, te va deschide catre darurile infinitului din care faci parte!

  Cu drag!