•  Navigation
 • Dincolo de masca e Viata: traieste-o!

 • Daca ai privit vreodata cu adevarat inauntrul tau, daca ai ascultat cu atentie la ce se intampla acolo, in profunzimile fiintei tale, inseamna ca ai auzit macar odata, macar pentru o secunda cantecul Sufletului tau. Acel cantec incearca clipa de clipa sa razbata prin tine, prin maldarele de conditionari ale mintii captive in cotidian, prin stratul de praf si emotivitate nascuta din conflictul intre ceea ce Esti si ceea ce crezi ca esti, intre ceea ce Esti si ceea ce iti dai voie sa fii in fiecare zi din viata ta.

  Spun asta pentru ca mi-am petrecut si eu, pana la un punct, ani din viata „facand frumos”, traind dupa cele ce mi-au spus altii ca este viata, ghidandu-mi pasii si manifestarea dupa un model complet deformat a ceea ce este. Un orb ghidat de alti orbi. O masca care nu a stiut ca este perfect in regula, ba mai mult, ca este esential ca fiecare sa isi cante, nota cu nota, armonie cu armonie, cantecul Sufletului. Astfel trec zilele, apoi trec anii, astfel trece viata pe langa noi, fara ca nimic din misterul fiintarii sa ne fi atins, fara sa fi cantat armonia universului, fara sa fi dansat dansul frunzei, fara sa fi privit cu adevarat, fara sa fi simtit cu adevarat, fara sa fi atins cu adevarat, fara sa fi comunicat realmente, fara sa fim cu adevarat.

  Un mare maestru spiritual spunea :”Nimeni nu intra in imparatia lui Dumnezeu fara sa danseze si nimeni nu intra in imparatia lui Dumnezeu dansand”. Daca le patrundem sensul, aceste cuvinte contin in ele o profunzime fantastica. Dansul este insasi viata si este absolut important, este esential sa inveti sa dansezi, sa inveti sa Traiesti si pentru a trai cu adevarat este absolut necesar sa iti dai voie sa fii tu insuti cat mai mult cu putinta, chiar daca de multe ori acest lucru presupune un risc. Nu zic sa fii total nechibzuit, dar nici complet dedicat unor reguli sau concepte pe care le simti in interiorul tau ca fiind disonante. A fi tu insuti, a ajunge sa te manifesti in mod autentic reprezinta o calatorie a maturizarii. Inseamna autocunoastere, observare, curaj, uneori inseamna sa cazi, sa inveti sa te ridici si sa mergi mai departe pe calea Ta. In mediul in care traim, libertatea de a Fi nu este o chestiune punctuala ci reprezinta un proces de crestere. Ea trebuie „invatata”, cautata si experimentata pe propria piele. Nu exista nimeni care sa iti predea o reteta dupa care sa inveti sa fii liber. Trebuie doar sa incepi sa pasesti pe aceasta cale cu curaj si sa lasi viata sa se desfasoare, profitand la maxim de fiecare clipa pentru a te autocizela in acest sens. Viata insasi este o mare lectie despre Libertate pentru ca ea este calea pe care, defapt, pasim catre Infinit. Infinitul inseamna libertate, totalitate, acesta este Sensul final. De aceea o viata traita in limitare, in captivitate sufleteasca duce la senzatia lipsei de sens. De aceea dansul, trairea autentica ne pregateste pentru Universalitate. Din acest motiv se poate spune ca „nimeni nu intra in imparatia lui Dumnezeu fara sa danseze”.

  Abia dupa ce ai dansat o vreme, realmente, dansul vietii, fiind in lume ceea ce esti, fiind autentic, traind plenar si cantand cantecul Sufletului tau, dincolo de reguli de plastelina, abia atunci dansatorul dispare pentru ca devine dansul in sine. Dansatorul se opreste din dansat in exterior, in manifestare. El devine dansul, el devine viata insasi care pulseaza in interiorul sau. Atunci devine una cu Infinitul si asta inseamna defapt ca, intr-un final, „nimeni nu intra in imparatia lui Dumnezeu dansand”. Dar pentru a deveni Viata insasi este necesar sa te imprietenesti inainte cu aceasta, este necesar sa Traiesti si pentru a trai este necesar sa iti recapeti libertatea de a fi. O masca nu traieste, o masca joaca un rol. Viata trece dincolo de rolul unei masti. Existenta este mult, mult mai mult decat o masinarie sociala pierduta in angrenajul sistemului.

  Priveste bine la tine. Priveste cu atentie in tine si afla cine esti dincolo de ceea ce crezi ca esti. Reflecteaza la acest lucru. Incearca sa fii sincer cu tine insuti si intreaba-te cat de mult iti dai voie sa fii, cat din profunzimile si autenticitatea fiintei tale se manifesta in viata de zi cu zi? Intelege ca fiecare clipa conteaza pentru ca fiecare clipa reprezinta o ocazie de a FI una cu Infinitul.

  Cu drag!