•  Navigation
 • Fuga de realitate – intre escapada si negare

 • Experientele realitatii cu care ne confruntam, oricare ar fi natura acestora ne sunt adevarate izvoare de cunoastere si invatare. Totusi, foarte des, uneori din motive de neputinta alteori din cauza greutatii de a ne obisnui sa actionam conform Esentei noastre intr-o vibratie joasa, tindem sa fugim de aceste experiente, sa le catalogam ca fiind negative si sa avem impulsul de a le elimina din viata noastra.

  Fuga de realitate, insa, nu este o sulotie, aceasta insemnand defapt o abatere de la propria noastra crestere si evolutie. Este o alegere, pana la urma si suntem liberi sa o imbratisam dar ar fi bine sa o facem cat mai constienti cu putinta, cunoscandu-i implicatiile.

  Negarea unei experiente este egala cu fuga de realitate. Vreau, insa, sa precizez faptul ca exista situatii in care „escapadele” ne sunt permise si chiar benefice atunci cand greutatea unei situatii ne-ar putea impinge catre disperare si catre o descurajare majora. O escapada din fata unei realitati „grele” ne poate ajuta sa luam o pauza, sa intram intr-un spatiu al linistirii in care sa ne recapatam obiectivitatea, sa respiram si sa putem actiona de pe o pozitie de mai mare claritate. Decat sa riscam „inecul” si amplificarea temerilor (desi chiar si trairea acestora permit iesirea la suprafata a unor umbre pe care constientizandu-le am putea incepe sa le vindecam consolidandu-ne o serie de cunoasteri) este poate mai bine, uneori sa intram in acel spatiu al detasarii si al amneziei de moment. Acest spatiu ne permite atat relaxarea proprie care duce la o ridicare a vibratiei personale ce impacteaza si realitatea exterioara, cat si derularea evenimentelor fara ca acestea sa fie amprentate de propria noastra disperare, ele urmand astfel un drum mai lin si mai aproape de ceea ce este oportun sa traim sau sa se intample pentru binele nostru cel mai inalt, acel ” bine” cunoscut la nivel de spirit.

  Detasarea insa este una si negarea experientei este cu totul altceva. Detasarea este temporara, in timp ce negarea totala ne poate face sa nu mai vedem obiectiv realitatea in care traim sau chiar sa nu mai vedem deloc o serie de aspecte ale acesteia care exista oricum cu sau fara stirea noastra. Negarea ne schimba premisele intelegerilor proprii asupra ceea ce ni se intampla si provoaca actiuni venite dintr-o zona a imaginatiei proprii, de data aceasta o imaginatie folosita in mod dezechilibrat, una care ne izoleaza si totodata ne scoate din context. Ori evenimentele vietii noastre se produc totdeauna intr-un anumit context iar atunci cand actionam in acel context pe premize care nu fac parte din el, actionam de o maniera incompatibila cu ceea ce Este realmente, actiune ce poate sa creeze repercusiuni neplacute sau negative atat pentru noi cat si pentru cei cu care interactionam.

  Experientele ne sunt date pentru a fi traite si pentru a ne ajuta sa crestem. Daca simtim ca mai avem nevoie de ceva antrenament pentru a le putea face fata, ne putem lua un ragaz. Putem sa ne mutam atentia de la acestea din urma si sa ne ridicam vibratia focalizandu-ne pe ceva frumos, putem apoi sa ne antrenam experimentand situatii mai putin greu de suportat, astfel consolidandu-ne o cunoastere care sa ne ajute sa facem fata realitatii obiective care, sa zicem ca ne pare imposibil de suportat la mmentul prezent. Apoi, insa, este bine sa ne intoarcem si sa privim la ceea ce ni se intampla cu adevarat si sa incepem sa desfacem itele acelei situatii. Astfel cunoasterea si invatarea noastra se va produce de o maniera mult mai profunda si mai adevarata, fiind baza pentru viitoarele noastre intelegeri, fiind caramizile pe care le punem la temelia unei intelepciuni reale si reprezentand pasii nostri catre consolidarea unei cunoasteri tot mai amanuntite a aspectelor diferite ale Creatiei.

   

  Zi senina!