•  Navigation
 • Iertare si pseudoiertare

 • Iertarea este una dintre cele mai sigure chei care ne deschid portile catre eliberare. Si credeti-ma ca avem foarte multe de iertat, incepand cu diferite aspecte ale propriei persoane, aspecte ale propriei vieti si terminand cu iertarea celorlalti. Ba mai mult, exista parti din noi insine captive in subconstient, despre care nici macar nu stim ca exista, dar care lucreaza de acolo din umbra si care ar avea nevoie de iertarea noastra pentru a fi transformate si eliberate.

  Iertarea inseamna vindecare si avem nevoie sa vindecam acele fragmente din noi care nu ne lasa sa vedem, sa simtim si sa manifestam perfectiunea care suntem defapt, caci la esenta suntem perfecti si acest lucru nu este o poveste ci un fapt pe care mai devreme sau mai tarziu il vom recunoaste cu totii.

  Nu suntem gresiti, suntem doar plini de programe, suntem doar plini de tot felul de date si informatii venite fie din experientele vietii actuale sau a celor trecute, fie din constientul colectiv, care se intampla sa contina parti toxice, dureroase, viziuni trunchiate asupra ceea e este, emotii negative. Toate acestea sunt programele acumulate si acumulate de-a lungul existentei/lor noastre. Asadar nu va mai acuzati, pe voi sau pe ceilalti cu atata durere, cu atata manie. Da, cu totii vrem sa iesim din suferinta, dar pentru asta trebuie sa ne OPRIM, sa privim INAUNTRUL nostru si sa ne aducem aminte ca nu suntem gresiti ci avem doar de vindecat, de transformat si de eliminat o serie de programe toxice care ne fac sa cadem in confuzie si sa nu mai vedem propria noastra Esenta, sa nu ne mai vedem frumusetea, putitatea, armonia si sa nu ne mai recunoastem apartenenta la Iubire si Lumina.

  Tu esti o cascada de lumina, un jet de scantei Divine, o explozie de frumos. Daca doar ti-ai da voie sa te vezi dincolo de confuzie si programe!

  De aceea este importanta practica iertarii si mai apoi cea a recunostintei fata de frumosul care ni se releva in cale, pentru a il potenta, pentru a il incarca si a ii da putere, pentru a il invita sa se manifeste din plin in viata noastra.

  Problema cu iertarea este ca desi avem impresia ca o practicam, aceasta nu este de multe ori decat o „pseudoiertare”. Avem impresia ca am iertat, asa vrem sa credem, asa vrem probabil sa aratam celorlalti, insa realmente, in adancul fiintei noastre nu am iertat cu adevarat. Si iarasi spun ca acesta nu este un lucru de care sa va invinovatiti ci de care trebuie doar sa deveniti constienti pentru a putea lucra asupra lui. De ce nu trebuie sa va simtiti vinovati pentru ca de cele mai multe ori practicati o „pseudoiertare”? Pentru ca majoritatea aspectelor de iertat se afla undeva in subconstientul vostru, acolo unde cu greu aveti acces. Nu sunteti constienti de toate programele si informatiile toxice care actioneaza inauntrul vostru. Nu aveti cum. Sunteti un Univers infinit de complex si voi percepeti doar 1% din ceea ce sunteti, la nivel constient. Si atunci cum ati putea sa iertati cu adevarat ceva despre care nici macar nu stiti ca exista in voi?

  Sigur ca, cu toate acestea, procesul iertarii este bine sa inceapa cu analiza a ceea ce putem intelege la nivel constient, pentru ca aceasta analiza inseamna autocunoastere si autocunoasterea este esentiala in propria evolutie. Asadar privim in noi si incercam sa intelegem macar acele aspecte care ne sunt vizibile. Intelegerea dezleaga, clarifica, detensioneaza, pune bazele unor programe mai sanatoase care sa ruleze in interioarul nostru pe viitor. Cand intelegeti, creati noi sinapse care pot fi intarite atata timp cat continuati sa actionati, mai apoi, in conformitate cu acea noua viziune asupra lucrurilor, intarind un program detoxifiat care sa lucreze in favoarea si nu in detrimentul vostru.

  Pseudoiertarea, insa, apare atunci cand oprim procesul iertarii la acest nivel crezand ca daca am reusit sa clarificam cu noi insine aspectele pe care le putem percepe constient, am terminat lucrul. Ori, dupa cum am spus si mai sus, nu este asa. Procesul de iertare nu se opreste aici pentru ca este nevoie sa se produca si vindecarea acelor aspecte despre care nu stiti ca exista in voi si probabil nu veti sti niciodata, acestea fiind atat de bine ascunse in sertarele subconstientului. Si atunci cum completam acest proces al iertarii? Simplu: il inmanam Divinitatii. Tot ceea ce noi nu putem vedea, toate cele care ne saboteaza din zonele de umbra la care noi nu putem ajunge le dam acelei Surse a tot ceea ce este, acelei Forte superioare spre a le vindeca in lumina Iubirii.

  Atunci cand observam ca avem probleme in viata, probleme variate in diferite conjuncturi si cu diferite persoane, este esential sa ne aducem aminte ca acestea apar in viata noastra pentru ca, printre altele, le atragem la nivel inconstient. Atunci ne oprim si ne aducem aminte de programele toxice care poate ca ruleaza in adancul fiintei noastre. Le recunoastem existenta, chiar daca nu stim care sunt acestea, ne dam seama ca suntem responsabili pentru ca ele exista inauntrul nostru, recunoastem ca nu le putem constientiza pe deplin si le inmanam Divinitatii cerand Iertare, si Vindecare prin Iubire (puteti face asta asa cum va este mai la indemana, printr-o rugaminte adresata verbal, printr-o vizualizare, prin ambele… asa cum simtiti). Repetati aceasta cerere de iertare si vindecare prin Iubire, repetati-o de cate ori simtiti ca este nevoie, pana cand simtiti ca norii se disipeaza pe Cerul sufletului vostru. Si toate acestea fara a ne simti vinovati ci doar responsabili. Repet: fara a va simti vinovati ci doar responsabili! Intre cele doua exista o mare diferenta. Vinovatia este toxica, in timp ce asumarea responsabilitatii inseamna maturizare, crestere, evolutie.

  Cu drag!