•  Navigation
 • Invata sa FII TU...

 • Si TU ai un DAR… de oferit tie, in primul rand, apoi vietii, apoi celorlalti…

  Daca inca nu l-ai descoperit inseamna ca traiesti pe pilot automat. Inseamna ca supravietuiesti. Si inteleg lucrul acesta. Este o perioada nu foarte fericita prin care trecem, avem nevoie sa facem unele lucruri pentru a ne continua traiul. Insa, nu uita ca SALTUL il vei face abia atunci cand vei capata curajul necesar pentru a deveni TU si a te manifesta ca atare.

  Recapatarea puterii personale, reconectarea la propriul sine, descoperirea darului interior si manifestarea acestuia sunt premize esentiale pentru implinire. Dar asta inseamna curaj. Curajul de a te aprecia in ciuda criticilor venite din exterior, in ciuda faptului ca poate traiesti intr-un mediu in care ti se spune constant ca ceea ce esti nu are valoare.

  Atentie insa, inainte de a fi TU, trebuie sa descoperi cine anume este acel TU cu adevarat, dincolo de aparente, dincolo de conditionari, programe si programele, angoase, rusini si convingeri limitatoare. Vocea interioara este una inconfundabila atunci cand reusim intr-adevar sa o auzim. Si chiar si asa aceasta are tendinta sa se dilueze atunci cand, intorsi in societate, este iarasi acoperita cu straturi de programe mentale si judecati de valoare negative. Este important sa o regasim, sa eliminam treptat aceste straturi ca sa putem ajunge la sinele nostru autentic ce poarta in el Darul nostru, cel pe care am venit in aceasta lume sa il manifestam, cel ce ne poate aduce implinirea, Sensul.

  Nu poti multumi pe toata lumea. Nu poti fi constant ceea ce vor altii. Priveste numai o clipa la marea de personalitati si identitati care compun o societate si intreaba-te ce ar insemna ca fiecare sa ceara o bucatica din tine, ce ar insemna sa vrei sa faci ple plac tuturor. Nu numai ca ai innebuni dar te-ai pierde. Da, invata de la ceilalti, ia ceea ce este bun, dar revino intotdeauna la tine. TU esti propriul tau templu, templul spiritului tau. In tine esti Acasa si acolo trebuie in primul si in primul rand sa te simti bine, confortabil, fericit. Cand ti-ai facut curatenie in propria gradina interioara, ti-ai aranjat florile asa cum iti place tie, cand ai gasit ceea ce iti place, ceea ce vrei sa fii, atunci poti deschide fereastra catre lume. Unii vor baga capul si iti vor aprecia gradina, altii iti vor da sfaturi de „reamenajare” dar nu te vor forta sa le urmezi, si din acelea poti lua ceea ce simti ca este potrivit pentru tine, pentru ca din interactiunea cu ceilalti, apar tot timpul idei noi ce ne pot fi de folos, iar alta categorie, va stramba din nas, iti va spune ca nu poti, ca nu asa se face, ca nu e momentul, ca NU! Asculta-i si pe acestia, dar trece-i prin filtrul personal si mai ales nu ii lasa sa iti stearga entuaziasmul, nu ii lasa sa te stearga! Nu au voie sa te stearga. Tu nu esti ei, ei nu sunt tu. TU esti TU, real, autentic, viu si ai un Dar de impartasit cu restul lumii. Cei ce si-au gasit Darul si in ciuda tuturor vicisitudinilor si descurajarilor au continuat sa il sporeasca, sa il pretuiasca, sa il dezvolte si sa il impartaseasca, aceia au adus o schimbare majora in vietile lor si a celor din jur.

  Nu e usor sa ai curajul de a de descoperi si de a te exprima asa cum esti, nu este usor pentru ca societatea in care traim incurajeaza uniforma. Avem impresia ca am iesit din vechiul sistem, ca acum nu mai purtam uniforma la scoala. Priveste cu atentie: inca purtam uniforma, numai ca are culori si texturi diferite. Cat de mult ti se permite sa fii Unic? Cat de mult iti permiti sa te manifesti asa cum esti in mod autentic? Cat din puterea ta personala este in mainile celorlalti? Cat la suta din viata ta, din ceea ce esti, gandesti, faci, spui sau porti este impus sau influentat orbeste de catre realitatea exterioara? Aceasta este noua uniforma, una care poarta eticheta de „libertate” dar este departe de a fi asa ceva.

  Cat de lunga este calea catre tine insuti? Cat de lunga vrei tu sa fie, in functie de cat de repede te hotarasti sa te reintorci la tine. Odata luata hotararea, aventura incepe…

  Calatorie placuta!