•  Navigation
 • Izvoare de cunoastere si echilibrul cautarii!

 • Exista un timp al retragerii in noi insine si un timp al interactiunii, pentru ca cheia pentru o Invatare cat mai eficienta din conjuncturile acestei Vieti ce ne-a fost daruita este intotdeauna echilibrul. Sunt persoane care considera ca Invata cel mai mult din scoala vietii, altii spun ca adevarata cunoastere vine din tratate si scrieri de „adevaruri” inalte, altii considera retragerea in singuratate ca fiind un portal spre lumina. In realitate toate sunt necesare, merita traite si experimentate. Important este sa extragem aceste invataturi, sa le constientizam si sa le suprapunem apoi peste propria Unicitate despre care nu trebuie sa uitam niciodata. 

  La scoala vietii invatam enorm din interactiunea cu ceilalti, interactiune creatoare de contexte si conjuncturi variate cu care suntem nevoiti sa ne confruntam. Fiecare experienta este un izvor de invatare daca o traim constient, atent si cat se poate de nuantat. Si cata bogatie exista in fiecare moment, cata traire poate aduce o simpla interactiune cu o persoana, o planta, un animal, o gaza sau… o stea! Nu toate aceste interactiuni sunt placute, dar daca le privim cu CURIOZITATE, asa cum un copil priveste la o poveste, putem extrage tot timpul morala, esenta. Fiecare experienta are o esenta. Fiecare experienta ne spune cate ceva, in primul rand despre noi si apoi despre existenta si curgerea Universului. Astfel invatam, ne imbogatim, evoluam. Nu exista involutie, nici macar atunci cand gresim, pentru ca si greseala aduce cu sine o lectie pe care o vom intelege mai devreme sau mai tarziu, caci daca nu i-am inteles sensul la nivel constient, la nivel de spirit, cunoasterea se acumuleaza tot timpul. Foarte important de stiut acest lucru, mai ales pentru cei ce se tin inchisi in rigiditatea unor concepte pe care le considera ca fiind „adevar ultim” si pe care incearca le impuna ca atare, de altfel, avand intentii pozitive. Spiritul intotdeauna stie, spiritul este esenta, spiritul cunoaste limitele si le recunoaste drept ceea ce sunt. Odata intorsi la esenta, dupa aceasta viata traita in lumea manifesta, El va grai si sufletul isi va intelege limitarea, dar nu se va supara, nu se va pedepsi, ci doar va intelege si va Invata de o maniera reala, autentica. Aceasta intelegere a faptului ca spiritul intotdeauna acumuleaza conoastere, ne ajuta si sa intelegem de ce nu este de dorit o judecata aspra la adresa celorlalti, chiar si atunci cand ni se pare ca acestia incalca grav morala sau „bunul simt”. Tocmai pentru ca la un alt nivel, acea fiinta, defapt Invata si Intelege. Ii putem spune sau suntem liberi sa simtim in inima noastra un dezacord pe care il putem si manifesta daca simtim nevoia, dar stiind ca la nivel de spirit el a invatat deja lectia, ne ajuta sa nu exageram in aceasta directie. 

  Revenind la sursele de cunoastere, informatia ne parvine si din tratate, studii, carti sau documentare. Si da, exista si un timp al acestui tip de informare. Nu este gresit si in acelasi timp nu este nici Unica sursa de Invatare. Intr-o carte omul se poate exprima pe indelete. Uneori cartile reprezinta capodopera detaliata a unei intelegeri proprii asupra lumii, vietii sau Universului. Autorii se exprima pe sine si aceasta exprimare de sine este valoroasa, aducandu-ne noi perspective la care sa reflectam. Important este sa nu luam nimic de-a gata, chiar si atunci cand un subiect pare sa ne depaseasca cu mult propriul nivel de intelepciune. Toate reprezinta adevaruri personale si noi avem misiunea de a ne gasi propriul adevar in acest ocean de suflete si misiuni interconectate. Sa citim, sa ascultam, sa participam la conferinte si apoi sa trecem informatia prin filtrul propriei Unicitati. Sa nu ne mai fie teama de noi, sa nu mai consideram propriile opinii ca fiind marunte pentru ca sunt valoroase si ne apartin. Ele ne construiesc si ne modeleaza fiinta. Important este sa nu incercam apoi sa le impunem celorlalti si nici sa ne limitam la acestea stiind ca evolutia inseamna intotdeauna curgere si transformare spre mai mult, spre mai inalt.

  Retragerile sunt, de asemenea, porti catre o constiinta extinsa. Tacerea lasa sa vorbeasca vocea sufletului si a ajutatorilor nostri spirituali. In tacere si retragere ne oprim din cursa si devenim observatori. Patrundem prin poarta materiei dincolo de materie si gustam din cunoasterea lumii subtile cu care, de asemenea, interactionam in continuu dar pe care nu o simtim datorita vacarmului cotidian. Vidul este defapt o lume extraordinar de bogata in informatie. Noi il vedem ca vid, pentru ca, continutul acestuia este extraordinar de subtil si scapa perceptiei noastre grosiere. Dar in realitate, in tacere si nemiscare, dupa exercitiu consecvent, descoperim o lume extraordinar de interesanta. Multi dintre cei care pasesc pe acest taram, sunt tentati sa creada, de asemenea, ca au gasit „adevarul ultim”. Important este, insa, sa intelegi ca ai posibilitatea de a percepe elemente din lumea subtila, dar le traduci tot prin propriile filtre, in realitatea curenta, datorita naturii corpului material si structurii acestuia. Foarte putini pot deveni canale impecabile, curate, si pana si in cazul acelora, perceptia este oarecum tradusa, tot in termeni care sa poata fi intelesi sau cuprinsi de mintea umana. Cand transmiti celorlalti o perceptie din lumea subtila, un mesaj care ti-a parvenit din acea zona sau o viziune, ai tot timpul grija sa nu o impui ca „adevar ultim”. Mai ales daca esti la inceput, atunci cand impartasesti o cunoastere venita din subtil, lasa oricui libertatea alegerii si mai ales nu cere harti de interpretare pentru ceea ce simti, auzi sau vezi, intr-un cuvant, pentru ceea ce „primesti”, ci interpreteaza tot timpul aceste mesaje la nivel individual, intelege in primul rand ce inseamna acestea pentru tine. Fii constient ca uneori deschiderile extrasenzoriale te pot limita, atata timp cat tu le transformi in Adevaruri batute in cuie doar pentru ca par a fi senzationale, neobisnuite si venite dintr-o zona superioara lumii materiale, fara a avea curiozitatea de a sapa mai adanc si a iti continua „cercetarea”. De aceea exista atatea dezacorduri intre perceptiile celor cu deschideri extrasenzoriale. Pentru ca acestea nu sunt cercetate indeajuns de mult. Este important sa exersam, sa incepem sa vedem, sa auzim, sa ascultam mesajele subtilului, este necesar sa ne dam voie sa facem acest lucru. Dar sa stim ca intotdeauna exista mai mult si mai mult si ca propria perceptie nu este intotdeauna acurata. Este si acesta un joc care trebuie si merita experimentat pentru extinderea propriei constiinte si cunoasterii, dar in acelasi timp, trebuie jucat cu responsabilitate, cu curiozitate si interes dar in acelasi timp cu echilibru si seninatate. Acesta este un joc care este menit sa ne deschida catre INFINIT si nu sa ne inchida in noi sisteme si concepte, fie ele si de natura superioara sau subtila. 

  Va urez Calatorie placuta si cunoastere cat mai variata!

  Intotdeauna, cu drag!