•  Navigation
  • O clipa fara interpretare

  • Atunci cand vezi viata asa cum este ea de fapt, fara sa interpretezi evenimentele care se succed ca fiind bune sau rele, pastrand in acelasi timp contactul viu cu esenta care da nastere tuturor formelor de manifestare, lucrurile devin transparente, devine evident controlul pe care ti-l impui sau pe care incearca ceilalti sa ti-l impuna, vezi tot jocul mastilor care incearca sa acapareze atentia spunandu-ti: “Pick me! Pick me!”

    Ceea ce este fascinant este ca aceasta transparenta nu are forma, nu are nume, nu o poti exprima, ci doar se manifesta ca o liniste infinta interioara, fara unduire, fara capat. Si in aceasta liniste manifestarea apare ca cel mai normal si firesc lucru din lume, ca evidenta existentei. Chiar si atunci cand bei un ceai sau ai o conversatie pe facebook, nu exista un subiect care experimenteaza, exista doar experienta. Si chiar daca se nasc emotii sau ganduri reziduale, ele sunt “vazute” si acceptate ca ceea ce sunt, niste indicatoare inapoi catre tine. Acest cerc desi pare inchis, el este neeuclidian, fara forma, fara substanta, insa cel mai real “lucru” la care te poti raporta, fiind in totalitate, tot ceea ce este.

    Cu toate acestea, in Constiinta se nasc constant noi moduri de dezvaluire a esentei, care se arata sub toate formele care apar. O practica constanta de a trai, asta suntem, aici, ca manifestare. Cine nu vede asta neaga ceva din ceea ce deja este, chiar daca se poate spune intr-un ca aceste elemente nu sunt esentiale pentru ceea ce suntem. Si iar ne invartim in cerc, fie aici, fie prin alte planuri subtile, pana reluam acest desen, in eternitate.
    Si ce poate sa iti ramana de facut cu acest adevar: SA TE BUCURI DE FIECARE CLIPA, SA VEZI PRIN EA SUBSTANTA IUBIRII CARE MODELEAZA FORMELE, SUBSTANTA PACII CARE ALINIAZA BITII DE INFORMATIE, SUBSTANTA BUCURIEI CARE MISCA INIMA UNIVERSULUI IN MISCARI ELIPSOIDALE, SUBSTANTA PUTERII CARE ANIMA VIATA, SUBSTANTA VOINTEI CARE SUSTINE ESAFODUL ENERGIEI, PENTRU A PUTEA FI.

    Sunt… si deja e mult spus.