•  Navigation
 • Realizarea Sinelui - cronica unui proces intru Trezire - partea I

 • Referitor la Realizarea Sinelui OSHO spunea foarte frumos:

  “Nimeni nu intra in Imparatia Cerului fara sa Danseze si nimeni nu intra in Imparatia Cerului Dansand”

   Poate ai auzit ca nu esti ceea ce crezi ca esti si poate ai inceput sa cauti, sa vrei sa ajungi sa iti amintesti ce esti cu adevarat. Ceea ce esti cu Adevarat, aceasta re-amintire a Adevarului este ceea ce OSHO numeste in mod metaforic Imparatia Cerului. Imparatia Cerului este doar o metafora pentru Sinele tau Real. Ea deja este in tine, tu esti deja aceea.

   Dar ce vrea sa spuna prin prima parte a frazei “Nimeni nu intra in Imparatia Cerului fara sa danseze”? Dansul este necesar, dansul inseamna miscare, miscarea inseamna energie directionata. Pana acum ti-ai investit energia in cu totul alte directii. Acum ai aflat cel putin ca notiune, faptul ca nu esti ceea ce crezi ca esti. FOCUL cautarii, FOCUL cautatorului se naste in tine si incepi sa dansezi in aceasta directie. Citesti, auzi maestrii vorbind si incepe sa apara o confuzie. Ti se spune ca pentru a te trezi nu trebuie sa cauti trezirea. Si asa si este. Asta inseamna defapt cea de-a doua parte a afirmatiei lui OSHO “Nimeni nu intra in Imparatia Cerului dansand”. Te regasesti pe tine atunci cand dansul inceteaza, cand dansatorul si dansul devin unul si acelasi lucru. In final nu mai exista un dansator care danseaza ci dansatorul devine dansul in sine. In final nu va mai exista un cautator si obiectul cautat. Iluminarea, Trezirea nu este un obiect, nu este o stare pe care sa o obtii, este doar ceea ce ESTE chiar aici si acum cu toate ca inca nu poti vedea.

  Dar, nu uitati ca inainte ca acest lucru sa se intample, OSHO spune:

  “Nimeni nu intra in Imparatia Cerului fara sa danseze”. 

  Daca ai inceput sa Dansezi intru trezire e perfect. Daca ai inceput sa te misti in directia asta e perfect. FOCUL, “zbaterea” initiala e necesara. Nu ii opune rezistenta, las-o sa fie, pana la un punct, pana in momentul in care ai integrat destula intelegere incat sa pricepi ca nu mai este necesar. Atunci si numai atunci opreste cautarea. Daca nu intelegi dece sa opresti cautarea si doar o opresti, atunci nu faci altceva decat sa te intorci in iluzie. Daca stii ca aceasta trebuie oprita pentru ca A FI nu implica o cautare, daca ai patruns destul aceasta intelegere, atunci opreste-te din dans, din miscare, din cautare si FII. Abandoneaza-te in ceea ce este asa cum este si micul Eu se va estompa tot mai mult, lasand loc Naturii Reale a ceea ce esti sa se reveleze.

  Nu te impacienta pentru ca Trezirea ta nu este fulminanta, spontana, ca nu te-ai trezit intr-o dimineata lovit de o lumina fulgeratoare si ca nu ai vazut brusc ceea ce este cu alti ochi. Pentru unii este asa, pentru altii Trezirea este un process si uneori este mai bine sa fie un proces. Asculta-i pe maestrii iluminati, patrunde invatatura lor. Aceia sunt oameni in care procesul Trezirii s-a MATURIZAT. Ei nu dau definitii Trezirii, ei nu iti spun “daca nu se intampla asa si asa nu esti trezit”. Ei recunosc treptele, recunosc procesul fiecaruia si inainte sa vorbeasca IL SIMT CU ADEVARAT PE CEL CU CARE VORBESC. Ei nu isi povestesc doar propria experienta si o pun ca etalon cu care ceilalti sa se compare pentru a intelege daca sunt sau nu Treziti. Inteleg diversitatea si unicitatea Trezirii pentru fiecare in parte.

  Asa ca, daca pentru tine Trezirea nu e brusca, daca inca nu te simti EU SUNT, nu te descuraja, pentru ca te afli intr-un process minunat, te afli pe o Cale care te va duce la aflarea Adevarului despre tine. Cand va fi asta? Nu stiu. Si totusi, esti pe Cale.

  Eckhart Tolle spune ca insasi preocuparea in aceasta directie inseamna ca partial te-ai trezit, ceva din tine stie ca ceva este in neregula cu vechea perspectiva asupra realitatii. Acel ceva din tine este trezit. Asa incepe DANSUL de care vorbeste OSHO. Dansul in directia integrarii si patrunderii Adevarului despre tine, chiar daca la inceput pare ceva pur mental, este necesar. FOCUL se amplifica. Si DA, FOCUL acela reprezinta o dorinta, si atata timp cat exista o dorinta, fie ea si pentru Iluminare, tot dorinta inseamna, dorinta presupune existent unui Eu care doreste, fapt care nu lasa revelatia sa se produca. Aceasta dorinta va trebui abandonata intr-un final. INSA, daca ea inca exista si esti la inceput de drum, recunoaste-I utilitatea. Aceasta dorinta de Trezire este un FOC interior care MISTUIE, ARDE toate celelalte dorinte nesemnificative, arde usor usor acest EU construit. Cand va fi cazul sa o abandonezi si pe aceasta, vei sti si o vei abandona. Atunci revelatia se va produce de la sine.

  Daca Trezirea ta se produce printr-un proces si nu printr-un fulger brusc, nu te simti mai prejos, oricum nimeni nu e mai prejos decat nimeni. Din contra, bucura-te pentru ca atunci cand ea se va produce va fi o TREZIRE MATURA. In acest process ai ocazia de a Creste in Intelegere si astfel, cand revelatia va veni, aceasta Intelegere Matura iti va fi utila. Daca intelegerea profunda nu are loc, atunci ve FI un Trezit care va putea spune doar CA ESTE. Si? Vor trece oameni pe langa tine, fiecare cu unicitatea lui, unii vor avea o sincera nevoie de a fi ajutati pe Cale si poate din pozita in care te afli, ai putea chiar sa ii ajuti, dar cum sa ii ajuti daca tu NU AI NICI CEA MAI MICA INTELEGERE? Cum sa ii ajuti daca tot ceea ce le vei putea spune este “EU SUNT” si atat?

  Priveste la toti maestrii in care experienta s-a MATURAT. Asculta-i cum vorbesc, cum transmit Lumina, cu cata maturitate, cu cata nuantare, cu cata intelegere. Ei nu vin in fata ta si spun EU SUNT, dupa care pleaca lasandu-te sa zaci in propria iluzie. Priveste-i bine. Este bine sa devii EU SUNT. Aceasta este tinta finala. Dar e important ca pana atunci sa devii tot mai matur si mai constient, sa patrunzi intelegerea a ceea ce este, sa o aduci in tine. Asa ca nu te descuraja daca pentru tine Trezirea este un proces.

  Cineva spunea ca Trezirea doar ESTE, doar se intampla, ea nu poate fi un proces. Dar cata limitare exista in viziunea aceasta? Cata neintelegere! Da, momentul Trezirii este unul singur… si defapt nici macar nu este, pentru ca in realitate nimic nu se intampla. Si totusi, pana acolo, procesul poate sa existe si este important pentru ceea ce faci mai departe cu aceasta trezire. Daca ramai un EU SUNT si atat sau daca acel EU SUNT poate FI util in continuare si celor din jur.

  Cand mi-am inceput propria Cautare si am cerut ajutorul unui prieten care si-a Realizat SInele, am fost trimisa la plimbare de catre un EU SUNT care, nefiind constient de ceea ce face, pentru ca experienta sa a fost spontana si a venit pe un fond de lipsa de intelegere si cunoastere, nu a stiut sa patrunda ceea ce se intampla cu mine la acel moment. Asa ca m-a trimis la un suc. Intentia a fost nemaipomenita. Inteleg ceea ce a vrut sa faca. Inteleg ca vroia sa opreasca cautarea pentru ca stia ca A FI nu inseamna miscare, cautare. Insa, S-A GRABIT si practic procesul a fost incetinit, descurajarea a aparut, mintea a trancanit si mai asiduu pentru ca bineinteles focul Interior nu se putea stinge doar pentru ca am fost trimisa cu nonsalanta la “un suc”. Tensiunea s-a accentuat. Indoielile s-au amplificat. Apoi am ajuns la Rune si lucrurile s-au clarificat. Am inteles ca totul e bine asa cum este, ca procesul Trezirii, Calea catre trezire, chiar daca nu inseamna Trezirea in sine, exista si are utilitatea ei. Dar Rune avea cunoasterea prealabila trezirii, Rune patrunde omul, sta sa il asculte si VORBESTE PENTRU FIECARE IN PARTE cu profunzime si Prezenta maxima, nu arunca doar niste afirmatii generale pe o pagina si iti spune ca esti o varza adormita pentru ca inca NU ESTI. Nu te trimite la plimbare, nu iti spune “si ce vrei sa-ti spun eu acu’…”, nu iti neaga experientele, nu iti neaga procesul, nu te neaga, nu te desconsidera.

  Asa ca ia aminte pentru ca vorbesc din proprie experienta si chiar vreau sa iti spun din tot sufletul acest lucru: daca ai inceput sa te uiti catusi de putin in directia Trezirii la Adevarata Ta natura, deja esti pe Cale si asta este perfect. Daca vreun trezit care nu stapaneste arta comunicarii si a intelegerii te trimite la “plimbare” si iti spune sa te intorci in iluzie pentru ca oricum vei ajune ca EL doar daca soarta va vrea, tu ASCULTA DE FOCUL TAU INTERIOR. Tine minte ca va veni si vremea in care va trebui sa stingi si acest foc, sa renunti, sa abandonezi totul pentru ca numai in abancon total revelatia ultima se produce. Dar pana atunci FOCUL, cautarea, procesul isi are rolul sau si daca esti in acest proces este perfect. Te incurajez sa continui, pana cand vei simti ca poti abandona. Daca poti abandona ACUM, atunci abandoneaza acum, dar abandonul nu trebuie sa fie unul care sa te arunce din nou in somn, in iluzie, ci unul in care stii ca tu esti viata si viata trebuie lasata sa curga liber prin tine pentru ca tu sa FII tot ce inseamna viata. Daca pentru a ajunge la un astfel de abandon ai nevoie de un process de intelegere este perfect.

  Te sustin, oriunde ai fi si oricine ai fi. Esti o parte din mine, esti deja ceea ce cauti, ESTI deja.

  Re-cunoastere placuta! Cu process sau fara 🙂