•  Navigation
 • Roata Medicinei - o calatorie fascinanta

 • Viata este un dar de nepretuit pe care fiecare din noi si-l face pentru a ajunge sa se cunoasca, sa creasca si sa fuzioneze iar si iar cu esenta de lumina pura din care provenim cu totii. E un joc dar si o calatorie serioasa in acelasi timp. E un prilej extraordinar sa pasim in armonie in ciuda a tot ceea ce mintea noastra incearca sa ne impuna ca dat, ca regula rigida, sa descoperim ce insemna cu adevarat libertatea. E un carusel plin de culoare, sunet, mirosuri, gusturi, senzatii tactile, interpretari si emotii, toate in fapt, doar diferite forme de exprimare ale energiei.

  In tot acest “film” multicolor noi suntem calatori si deseori ne pierdem printre cadre, uitam ca suntem actorul principal si ca toate deciziile le putem lua noi, DA, atunci cand suntem in legatura cu Sinele nostru Divin, o facem din plin si cu toata bunatatea si smerenia din lume. Si tocmai catre acel loc, minunat si UNIC, dar cumva asemanator, din interiorul fiecaruia, te conduce si Roata Medicinei. Mi-am dorit sa fac acest curs acum mai bine de 4 ani, imediat dupa ce am trecut prin Initirile Munay Ki.  Am simtit si am intuit ca e pasul firesc, ca e urmarea pe care mi-o doream, ca e incununarea celor 9 ritualuri care m-au facut sa imi aduc aminte de timpuri care au apus de mult. Si de vreme ce Munay Ki-ul mi-a schimbat viata si m-a asezat acolo unde imi era locul (la propriu schimbandu-mi viata din toate punctele de vedere, incepand de la nivelul relatiilor, al familiei, al locului de munca si al casei, dar pornind in acelasi timp si procesul de vindecare interioara pe care acum il continui in mod firesc), Roata Medicinei vine sa completeze spatiul liber pe care l-am facut prin miscarile si schimbarile din viata mea, completand ritualurile cu Practica Samanica.

  Si am pasit cu cea mai mare bucurie in Roata, acel spatiu sacru unde se intalnesc oglinzi si cresc aripi la fel cum cresc limbile focului. Roata Medicinei inseamna in primul rand conditia de baza pentru orice vindecator: vindecarea ta proprie, eliminarea tuturor obstacolelor care te tin captiv intr-un costum – masca, in care nu te arati cu adevarat nici celorlalti dar nici tie, ramai in zona de comfort si nu iti cunosti scopul in viata sau viata in general. Roata Medicinei este baza catre o cunoastere veche de cand lumea – ei bine nu chiar atat de veche insa destul de veche ca sa poata sa se piarda dincolo de textle istoriei cunoscute – este o manifestare normala si naturala a tuturor oamenilor de acum aproximativ 14.000 de ani. Ceva ce acum, odata cu inchiderea ultimului ciclu din 21 decembrie 2012, incepe sa redevina manifestare fireasca, natural. Vindecarea este la urma urmei un proces in mai multe etape si Roata Medicinei exact asta si face: te conduce inapoi catre esenta ta interioara, catre acea armonie infinita din interior, iar constientizarea si aducerea ei in manifestare inseamna cu adevarat VINDECARE si pentru ca Roata se invarte de-a lungul timpului de mii de ani, ea deja a creat un Egregor puternic, asadar “metoda” este extrem de puternica.

  Calatoria incepe cu SUDUL, acolo unde Satchamama, sarpele este stapan. Un taram plin de instinct, de intelepciunea cruda a naturii, de echilibrul perfect care face corpurile ceresti sa se roteasca neincetat in jurul unei stele fara a-si modifica traiectoria milioane de ani. Este calea supravietuirii, programul de baza al Universului fizic, dar si puterea de baza a elementelor din care este format acest Univers: pamantul, apa, focul, aerul si lumina. De altfel focul este instrument de baza in lumea samanica, nu degeaba in traditia populara se vorbea deseori despre focul din inima. Sudul inseamna emotie de baza, pura energie, care misca lumea si absolut ceea ce putem concepe. Aici se pun bazele unei noi Roti, i se contureaza spitele si cilindrul central in jurul caruia se invarte Roata, iar miscarea incepe chiar inainte de crearea grupului. Este absolut uimitor si ma bucura de fiecare data cand observ cum cei care intra ca spite pentru Roata devin oglinda pentru absolut toti cei prezenti acolo. 

  La SUD iti gasesti drumul inapoi catre ratiunea si libertatea ta personala, prin eliminarea paturii emotionale care te tine captiv in visul altcuiva, in viata unui Univers reactiv. Aici desfaci reactia Lupta sau Fugi si o imbraci in lumina, aici inchizi mesa samanului peste primele pietre ce au facut calatoria de eliberare impreuna cu tine. Aici inveti sa privesti natura ca pe un apropiat si sa gasesti acolo toate formele potrivite pentru a “citi” forma interiorului tau. Sa te unduiesti prin viata (caci toate manifestarile pana la urma se pot traduce sub forma unor sinusoide), sa inveti sa parcurgi orice suprafata – la fel cum o face sarpele, care desi nu are picioare o face extraordinar de bine, indiferent de suprafata de “joc” – si sa iti lepezi pielea constant, reinnoindu-te este practic MENIREA SUDULUI. Sarpele este simbol pentru intreaga putere de vindecare ce sta sub picioarele noastre si care a fost atat de frumos ilustrata in mod simbolic in desenul caduceului.

  In general nu poti creiona trairile interioare in doar cateva cuvinte, iar atunci cand e vorba despre trairi care ating si profunzimi in tine, deja vorbim despre romane. Insa in momentul in care urmaresti cu sufletul cuvintele, poti simti cumva, empatic, desfasurarea, magnitudinea si frumusetea in acelasi timp. Am facut primul pas, am inchis mesa in jurul fratilor de spirit ce se afla acum in stadiu mineral si am simtit cum intreg Universul isi concentreaza atentia catre “lucrarea” pe care am inceput-o, desfasurand in jurul meu toate manifestarile si intamplarile in asa fel incat sa “simt” plenar ca Universul se invarte odata cu mine. Si nu numai pentru mine ci si pentru toti cei implicati, ba chiar si pentru cei apropiati noua care nu au intrat in Roata, care, ca o centrifuga, transforma nedoritul in DAR, in potenta, in constructie. E un exercitiu de excelenta in care pornesti procesul de constientizare a faptului ca suntem un Pod Curcubeu intre Pamant si Cer, ca suntem creatori ai propriei realitati, ca suntem pasitori in afara timpuilui, trebuie doar sa ne aducem aminte cum sa o facem.

  Si daca acest drum conduce catre armonie, nu e normal sa pornesc pe el? Si daca Roata inseamna propria vindecare, cum sa nu imi doresc sa o invart? Si daca aceasta era o parte uitata din mine, cum sa nu devin constient de ea? Si daca miscarea de rotatie e cea care creaza VIATA aici si acum, cum sa nu fiu VIU si sa nu incep sa rotesc prin propria intentie si putere interioara Roata Vietii? Tu?

  Vreau cu aceasta ocazie sa multumesc facilitatorilor Anda si Doina dar si celorlalte spite din Roata: Irina, Ioan, Camelia, Laurentiu, Otilia si Marian, dar si tuturor spiritelor luminoase, ghizilor si ingerilor care ne-au facilitat Calatoria. Multumesc si sotiei mele Laura fara de care nu as fi putut pasi in Roata si sa fiu si gazda in acelasi timp si sunt sigur ca nu sunt singurul care are motive sa ii multumeasca.