•  Navigation
 • Suntem creatori ai paradigmei in care traim - responsabilitatea fata de enunturile si mesajele personale

 • Desi este important, daca nu chiar esential, sa ne exprimam opiniile de moment pentru ca este necesar sa invatam sa gandim si sa ne modelam in mod continuu viziunea despre ceea ce inseamna viata si Univers, trebuie sa intelegem foarte clar si cu un grad de maturitate extins, implicatiile „denaturarii” unui anumit concept. Sa nu ne sperie, insa, aceste denaturari in care putem cadea oricand datorita lipsei de informatii si a viziunii trunchiate asupra ceea ce Este, dar sa fie aceasta constiinta a implicatiilor unei denaturari, mobilul care sta la baza pastrarii unei minti si inimi deschise, stiind ca tot timpul exista mai mult si complexitatea Creatiei este uluitoare.

  Atunci cand facem o afirmatie trebuie sa intelegem ca aceasta are impact atat asupra modului in care privim propria noastra existenta cat si asupra celor care absorb sau rezoneaza cu informatia transmisa. La nivel subtil, de asemenea, suntem radianti si mesajul nostru atinge fara doar si poate acel spatiu, acele dimensiuni mai putin vizibile ale fiintei noastre, spatiu in care denaturarea are, probabil, un efect mai redus, pentru ca acele structuri sunt mai aproape de esenta, insa, printr-o abordare cognitiv-mentala denaturata, putem limita accesul la acea zona intuitiva de unde informatia curge, in general, intr-un mod mult mai autentic.

  De ce este important sa ne amintim ca pentru orice notiune imbratisata si orice mesaj transmis este bine sa ne asumam responsabilitatea? Pentru ca astfel ne cultivam, pas cu pas, o intelepciune interioara care ne va ajuta in timp sa intuim exact momentele in care este bine sa facem loc tacerii si cele in care este necesar sa transmitem o informatie, va seta de asemenea, o masura a cuvintelor noastre si ne va permite sa pastram o deschidere constanta catre mai mult, catre nou, dandu-ne posibilitatea sa devenim flexibili, iar aceasta flaxibilitate cumpatata este esentiala in intelegerea unui Univers mai mult decat complex.

  In acelasi timp, sa constientizam faptul ca o afirmatie nu este, in realitate un simplu enunt. Acesta impacteaza o serie de alte perspective legate de enuntul in cauza, aceste perspective influentand la randul lor alte si alte perspective conexe. Iata deci ca de la o simpla opinie se creaza un intreg efect de domino a carui rezultanta este reprezentata de perspectiva noastra generala despre viata, aceasta determinand comportamente si actiuni prin care creem defapt realitatea lumii manifeste in care traim.

  Acest lucru nu este menit sa ne sperie ci doar sa ne responsabilizeze si sa ne deschida, sa ne maturizeze si sa ne flexibilizeze astfel incat evolutia noastra sa fie una bogata si nu limitata de viziuni trunchiate absolutizate care, mai pot fi se denaturate pe deasupra.

  In mod paradoxal, totusi, este la fel de necesar sa ne dam voie sa exprimam ceea ce gandim, credem sau simtim. Dar sa facem acest lucru stiind ca este o perceptie de moment care maine, peste cativa ani sau peste cateva clipe se poate schimba. Ideea de a reusi sa atingem un adevar, probabil ca ne ofera o anumita siguranta, atunci cand pasim in viata, dar acest sentiment de securitate derivat din mentinerea unor idei batute in cuie este fals. El ne inchide intr-un turn de fildes si ne face sa batem pasul pe loc. Este bine sa avem curajul de a emite opinii si de a exprima propriile simtiri. Acesta este un antrenament continuu care sta la baza evolutiei noastre zilnice. Fara acest exercitiu am ramane, fara indoiala, pe loc si nu ne-am mai folosi si dezvolta instrumentele ce ne-au fost daruite (minte-intuitie) pentru a putea creste si crea realitatea in care traim. Important este insa sa nu cadem nici intr-o extrema nici intr-alta. Lipsa curajului de a ne exprima ne tine pe loc, la fel cum si increderea oarba si absolutizarea propriului adevar de moment si propriilor perceptii asupra vietii ne tin intr-o inchisi intre limitele clipei acum si a unei viziuni limitate despre Creatie.

  Sa ne exprimam, deci, dar cu constiinta faptului ca tot timpul exista mai mult si ca viziunea noastra poate fi in orice moment imbunatatita, daca nu chiar schimbata. Acesta este defapt farmecul vietii si al inaintarii in cunoastere si pentru a ne bucura cu adevarat de el, este necesar sa gustam din ambele izvoare: cel al exprimarii si cel al flexibilitatii si deschiderii catre nou.

   

  Relaxare placuta, invatare si exprimare continua, va doresc!

  Cu drag!