•  Navigation
 • Suntem mult mai frumosi decat credem

 • Intr-adevar suntem mult mai frumosi decat credem si nerecunoasterea acestei frumuseti proprii aduce cu sine multa suferinta, acea nuanta de gri pe care o dam vietii, uneori descurajare, alteori frustrare, durere si uneori chiar manie.

  Cu alte cuvinte suferim fara o baza reala. As fi vrut sa spun ca suferim inutil, insa nimic nu este inutil pe lumea asta, nici chiar suferinta pentru ca si din aceasta invatam si evoluam. Insa, cu siguranta aceasta suferinta are la baza o iluzie si anume iluzia propriei uratenii si non-valori.

  Ne devalorizam, ne subestimam, uitam ca suntem esenta pura parte a Creatiei, uitam sa actionam de pe aceasta pozitie, uitam ca suntem frumos, ca suntem frumosi.

  Da, avem de foarte multe ori un comportament deviant care vine dintr-o cunoastere trunchiata si deformata datorata societatii in care traim, nu despre acest comportament vorbesc, nu acesta este frumos, ci noi cei de sub tot acest praf, noi oamenii de dincolo de mastile sociale care ne fac sa fim si sa manifestam aspecte nu totdeauna demne de lauda.

   

  A ajuns la mine acest clip pe care, desi in limba engleza, fara subtitrare, va invit sa il vizionati. Este vorba despre un experiment social in care un desenator de portrete robot, fara sa vada personajul pe care il desena, face doua portrete pentru acelasi personaj: primul portret este facut dupa descrierea persoanei in cauza si al doilea dupa descrierea unei alte persoane despre respectivul subiect. Rezultatele au fost uimitoare: intotdeauna portretul facut dupa descrierea altcuiva despre subiectul in cauza a iesit mai frumos, mai luminos decat cel facut dupa autodescrierea subiectului insusi. Iata deci cum se dovedeste tendinta personala catre autocritica exagerata, cum iese la iveala neimpacarea cu propria fiinta, lipsa de autoacceptare si subestimarea proprie. Iata deci ca, intr-adevar, in realitate, suntem mai frumosi decat credem!

   

  De reflectat!

  Vizionare placuta