•  Navigation
 • ABC-ul Iluminarii - Seara Osho: Reprimarea si Aspecte ale Libertatii - 30 octombrie

 • Toti suntem avizi de informatii, citim pentru a intelege, pentru a ne gasi Calea, acel Tao, care este libertatea fiecaruia de a fi exact ceea ce suntem, locul nostru, acel Acasa in care dorim sa ne odihnim. Cu totii suntem in cautare de ceva, de fericire, de iubire sau de un job mai bun care sa ne asigure un trai mai bun, o viata mai buna. Cititul unor anumite carti (a se citi: carti scrise de persoane constiente de propria natura esentiala sau extrem de constinete de sine) ne poate ajuta si ne poate face constienti exact de ceea ce avem nevoie ca sa putem pasi pe Cale. Si acest fenomen se perpetueaza pana in momentul in care incepi sa descoperi adevarata Libertate, de a fi ceea ce esti cu adevarat.

  Seara Osho

  De aceea ne-am gandit ca ar fi util sa demaram un proiect pentru cei care vor sa ajunga sa isi constientizeze propria natura, mai intai la nivel mental, iar apoi sa integram in cadrul unor meditatii aceasta intelegere la nivel experiential – pentru a cobora aceasta intelegere si in zona simtirii, a inimii, a focului viu care anima informatia. Din cauza ca nu odata, la cursurile noastre au venit persoane care au dovedit in mod evident ca au o cultura destul de bogata in domeniul spiritual, insa nu si o “intelegere” reala a TOT ceea ce se exprima in aceste carti, consideram ca a venit timpul sa “disecam” cateva concepte care te pot ajuta sa patrunzi mai profund viata, sa abordezi experientele pe care le ai dintr-o perspectiva mult mai destinsa si sa clarificam cuvintele pline de seva ale unor mari Maestrii. Si ce nume mai potrivit ar putea sa aiba o asemenea intalnire decat: ABC-ul ILUMINARII!

  Joi, 30 octombrie de la ora 18:30, te invit sa patrundem impreuna, in Universul colorat, plin de viata si filosofie transcendenta a lui Osho. Mai intai vom constientiza, cu ajutorul cuvintelor marelui Bhagwan Shree Rajneesh si al interpretarii acestora, ideea de REPRIMARE. Apoi vom atinge cateva aspecte ale zonei opuse: LIBERTATEA. Vom lectura cateva pasaje, vom patrunde intelesul dincolo de cuvinte care este sadit acolo si vom purta un dialog deschis in legatura cu cele doua simboluri enuntate mai sus.

  Pentru aprofundarea “intelegerii” si aducerea acesteia in zona de “simtire”, vom experimenta senzatia de libertate cu ajutorul a doua meditatii concepute chiar de catre Osho: un Latihan (meditatie in miscare) si Meditatia luminii aurii. Aceasta va fi partea practica a atelierului, in care accentul se va pune pe constientizarea gradului de libertate/reprimare pe care fiecare dintre noi si-l auto-impune. Balanta acestui raport se poate schimba usor, daca poti constientiza care este acesta si daca intelegi ce insemna pentru viata ta, atat Reprimarea cat si Libertatea.

  Vom incheia seara cu o transmisie de Binecuvantarea Unimii (Deeksha) si cu un exercitiu pentru acasa, pentru Trezirea la adevarata natura, un exercitiu conceput de Osho special in acest scop: Inima luminii.

  Inscrierile se fac la adresa de email razvan@harmonygroup.ro sau la numarul de telefon 0723.225.802. Evenimentul are loc pe baza de donatii, dureaza de la ora 18:30 pana la ora 21:30 si va avea loc la Centrul Harmony Spa & Wellenss Center din Bucuresti.

  Tu, dupa ce ai citit acest text, ce ai simtit? Ai reprimat vreo dorinta de ajunge sau iti oferi libertatea de a experimenta ceva nou care te pote conduce la un raspuns pentru multe dintre intrebarile pe care ti le tot pui in ultimul timp?