•  Navigation
 • Acceptarea naturii iluzorii a manifestarii in plan fizic NU anuleaza Sensul Vietii

 • Toti cei care au trait experienta „trezirii”, de la marii maestri spirituali si pana la „oamenii obisnuiti” (desi la esenta si unii si ceilalti sunt unul si acelasi lucru), au inteles ca realitatea perceputa prin simturi si aume: corpul, emotiile, mintea, tot ceea ce inseamna materie si structura, este o iluzie.

  Aceasta este o stare de fapt care, atunci cand este corect inteleasa, poate aduce beneficii enorme si trasformari miraculoase in viata noastra si invers, daca privim la ideea de iluzie in mod dezechilibrat, fara a intelege in profunzime acest concept, aceasta Realitate a lucrurilor, riscam sa trecem de la o viata traita in confuzie datorita faptului ca suntem orbi in fata iluziei, la o viata invaluita intr-un alt soi de confuzie, una care ne poate duce la dezvoltarea unor comportamente extreme si la un dezechilibru la fel de mare precum cel cauzat de ne-cunoasterea si ne-acceptarea acestui Adevar.

  Haideti deci sa sondam aceasta idee, sa o patrundem si sa ii desfacem sensul in asa fel incat sa putem sa privim de o maniera cat mai curata si corecta la ceea ce inseamna defapt lumea in care traim si la Sensul experientei noastre in acest Univers.

  Fiinta noastra are in principal doua componente majore: partea de Esenta si tot ceea ce inseamna structura sau manifestare.

  Esenta este acea parte de Dumnezeire din noi, Scanteia Divina ce nu poate fi definita, Sursa, Creatorul, Constiinta Universala din care facem parte. Aceasta este Reala, defapt este partea cu adevarat reala din noi insine. Dar in ce sens spun Reala? In sensul in care aceasta parte din noi este cea care nu are inceput si sfarsit, este nemuritoare, eterna, indisolubila, reprezinta ceea ce ramane intact pe parcursul oricarei transformari si experiente.

  Aceasta Esenta sau Constiinta Universala, pentru a se experimenta pe sine, s-a „divizat” (divizat este impropriu spus, dar pentru a ne putea face cat de cat o imagine voi folosi acest cuvant) aparent intr-o infinitate de particule iar orice fel de exprimare a acestor particule (eu, tu, copacii, firul ierbii, norii, cerul etc…) reprezinta maifestarea prin care Sursa experienteaza. Orice tip de manifestare are o structura. Corpul tau, emotiile tale, gandurile tale si tot ceea ce creezi mental sau manual, sunt exprimari ale Esentei tale, ale Spiritului tau (care este o particula din Constiinta Infinita) in manifestare. Cu alte cuvinte tot ceea ce inseamna manifestare reprezinta o constructie. Aceasta constructie este finita, transformabila, forma sa se schimba. Corpul la un moment dat in timp moare (Esenta, insa nu cunoaste sfarsit), gandurile nu exista in sine ci sunt o constructie a Esentei, un instrument care ii permite un anumit tip de experienta si exprimare, emotiile la fel si de aici putem merge mai departe catre orice fel de structura sociala, orice set de reguli pe care le luam de bune pentru simplul fapt ca ne sunt repetate in continuu si inegistrate ca atare la nivel de minte (constructie iluzorie inregistrata de alta constructie iluzorie, fapt care ne face ca atunci cand ne identificam total cu aceasta constructie pe care o numim minte, sa nu vedem iluzia, pentru ca mintea si egoul nu se prcep pe ele insele ca iluzie).

  Insa, a intelege toate acestea, a pricepe ca orice fel de manifestare, orice fel de structura este de natura Iluzorie, in sensul ca sunt Creatii non-permanente ale Sursei de dragul experientei, asta nu inseamna ca nu au sens.

  In fata acestui adevar am observat doua tipuri de atitudini extreme: sunt persoane atat de identificate cu mintea si corpul lor incat nu pot accepta ideea de iluzie, traind intre granitele finite si limitative ale structurii manifeste si  sunt persoane care atunci cand incep sa inteleaga natura Iluzorie a realitatii inconjuratoare, nu mai gasesc sensul in a trai in aceasta lume in ideea ca daca ea este doar un Vis al Creatorului, aceasta isi pierde automat importanta. Acestia din urma confunda notiunea de iluzie cu cea de minciuna. Intre cele doua exista o diferenta majora. Noi nu traim in minciuna (sau traim in minciuna in ideea in care refuzam sa vedem iluzia sau sistemul nu ne invata acest Adevar) ci traim in Iluzie.

  Iluzia inseamna pur si simplu faptul ca aceasta realitate este un fel de „joc” al Creatorului, al Esentei, al Constiintei si de aceea, chiar daca este doar o constructie temporara ea trebuie traita. Sursa din care si tu faci parte a ales sa experimenteze in acest fel, prin acest gen de manifestare. Si atunci de ce sa nu joci acest Minunat Joc Divin? Numai pentru ca ai aflat ca este un Joc? Si atunci ce altceva ai vrea sa faci?

  Intelege ca undeva la nivel de Esenta ai ales constient sa Joci Jocul Vietii. Da, tot ceea ce vezi in jurul tau, tot ceea ce percepi atat prin simturi cat si prin extrasimturi este o Iluzie, este o constructie dar una prin care Sursa experimenteaza, se experimenteaza pe Sine si acest lucru ar trebui sa fie de ajuns pentru a vedea Sensul trairii din plin a  experientei in lumea manifesta.

  De ce este, totusi, important sa stim ca totul este constructie iluzorie, Vis? Pentru ca in acest fel ne permitem sa nu ne mai identificam total cu manifestarea, sa intelegem si sa simtim ca suntem mult mai mult de atat, fapt care nu nescoate din joc ci din contra, cunoasterea acestui Adevar ne relaxeaza intr-o asemenea masura incat ne permite sa Jucam Jocul Vietii de o maniera mult mai plenara, ne permite sa gustam mai din plin din toate experientele Vietii. In acel moment devenim flexibili, liberi, relaxati, creativi, iesim din cutiuta, simtim in noi vastitatea, relativitatea lucrurilor si incepem intr-adevar sa ne Jucam cu realitatea, sa o modelam, sa ne reiventam viata de o maniera compatibila cu vibratia noastra unica.

  Insa, pentru a vedea iluzia nu este indeajuns sa intelegi acest lucru la nivel cognitiv-mental pentru ca mintea manevreaza deformat aceasta notiune in functie de convingerile stocate de-a lungul vietii. Si atunci este necesar sa iesi pentru cateva clipe din minte si sa traiesti experienta Esentei. In acea clipa vei putea vedea Iluzia dar si Sensul acesteia, in acel moment vei deveni liber sa experimentezi viata in acord cu vointa Sufletului tau, dincolo de constrangerile mintii. Mintea este un instrument extraordinar pentru experimentare, dar trebuie antrenata intr-o directie pozitiva si utila. Este important sa iesi pentru o vreme din minte, sa te scalzi in Izvorul de Intelepciune al Constiintei Pure pentru a te reintoarce ca Stapan al mintii, ca si coordonator constient si treaz al propriei vieti, traind de o maniera frumoasa minunatia Iluziei.

  Cu drag!