•  Navigation
 • Cine esti tu? Intre teorie si experienta reala a Adevarului Ultim

 • Te-ai intrebat vreodata, cu adevarat, CINE ESTI TU?

  Daca da, afla ca orice raspuns ti-ai dat pana acum este trunchiat, limitat, iluzoriu.

  CINE SUNT EU este o intrebare cu adevarat esentiala, o cautare pe care este mai mult decat importat sa ti-o adresezi pentru simplul fapt ca „raspunsul” sau mai bne spus „revalatia” care va veni ca raspuns la aceasta autointerogare, daca inveti unde sa o cauti, reprezinta punctul de pornire al calatoriei tale intru Iubire si Bucurie autentica.

  Daca pana acum ai aflat din diferite surse ca „trebuie” sa iubesti neconditionat, ca „trebuie” sa fii bucuros, ca „trebuie” sa iti gasesti puterea personala si linistea interioara, iti spun cu maxima convingere, din proprie experienta ca nu vei putea sa faci toate acestea CU ADEVARAT pana cand nu vei afla CINE ESTI TU realmente. Raspunsul la aceasta intrebare te va pune inevitabil fata in fata cu ESENTA ta, o vei „vedea”, o vei „simti”, vei trai pentru o clipa starea de Esenta si acolo vei gasi Iubirea, Bucuria, Forta. De ce? Pentru ca toate acestea sunt caracteristici intrinseci ale ESENTEI tale si atata timp cat le vei cauta doar in minte si in manifestare, acestea nu vor fi  decat imitatii imperfecte a ceea ce inseamna ele cu adevarat.

   Cat timp ai incercat sa atingi Iubirea neconditionata in manifestare, asta insemnand prin tehnici de reprogramare mentala si eliberare emotionala, pentru ca asta este tot ceea ce poti face in plan fizic, a fost o munca importanta pentru ca este esential sa iti ingrijesti propria „gradina”, dar totusi ceva lipseste pentru ca aceasta lucrare, desi valoroasa, este incompleta pana in momentul in care nu experimentezi „scufundarea” in Esenta ta, pana nu te intrebi si nu traiesti revelatia a ceea ce esti cu adevarat.

   Spun asta dupa 10 ani de cautari in care am lucrat din greu cu mine insami din dorinta de a ma remodela, de a ma reinventa intr-o varianta care sa imi permita sa fiu Eu asa cum sunt si in acelasi timp sa pot Iubi, sa imi regasesc Bucuria si Pacea interioara. In tot acest timp am facut pasi importanti. Efectele au fost vizibile, dar totusi ceva a lipsit si spun asta pentru ca orice as fi facut, orice tehnica as fi utilizat si oricat de mult m-as fi autocizelat, echilibrul interior nu era unul permanent, unul de durata. Bucuria venea si pleca, linistea si iubirea la fel. Cel putin, insa, paseam in directia lor si asta era bine.

  Schimbarea majora s-a produs abia in momentul in care am inteles ca este absolut necesar sa imi pun aceasta intrebare (si anume CINE SUNT EU) si am invatat metoda prin care pot afla raspunsul.

  Un mare maestru iluminat, Ramana Maharshi, cel care a ispirat si startul calatoriei mele catre aceasta revelatie, spune urmatoarele: nu te poti regasi cu adevarat decat in starea de Esenta. Pentru a trai starea de Esenta este important sa te intrebi cine esti tu cu adevarat, dincolo de „costum”, de „masca”, de personalitatea ta construita. Daca te uiti la tine, poti vedea un corp, o minte si o serie de emotii. Dar in fundal, dincolo de acestea, exista un „ceva” care observa acest corp care are aceste ganduri si traieste aceste emotii. Cheia sta tocmai in acel OBSERVATOR tacut din fundal. Aceea este partea cea mai reala din tine, pentru ca aceea este SURSA gandurilor si emotiilor tale, acela este CREATORUL experientei formate din ganduri si emotii experimentate prin corpul fizic.

  Pentru a cunoaste acea parte din tine si anume Onservatorul sau Creatorul, este necesar sa te DEZIDENTIFICI pentru o vreme (cateva minute, cateva ore) de minte, corp si emotii. Acest lucru se face prin MEDITATIA ZERO GAND.

  Meditatia Zero Gand este esentiala, este cheia catre cea mai autentica si reala parte din tine, catre Esenta ta, catre Sursa manifestarilor tale. Ceea ce vei gasi acolo, prin aceasta meditatie, acela esti Tu defapt. Aceasta este o experienta care trebuie TRAITA. Nu poate fi teoretizata caci ceea ce gasesti acolo aproape ca nu poate fi tradus in cuvinte, sau daca poate fi tradus, cuvintele diminueaza enorm experienta.

  Daca vrei sa experimentezi, aseaza-te pur si simplu intr-o pozitie confortabila si practica linistirea mintii. Mintea trebuie neaparat sa TACA complet. Daca reusesti acest lucru pentru cateva minute, este de ajuns pentru a trai scufundarea in Esenta. Personal am gasit acolo acel ceva infinit, real, vast, acea liniste si iubire aproape coplesitoare care mi s-a imprimat in fiinta si a ramas de ceva vreme ca un tatuaj ce imi aminteste din ce in ce mai mult cine sunt cu adevarat. Este o experienta care te transforma radical.

  Dupa aceasta experienta te reintorci in lume, dar vezi iluzia.

   Este absolut necesar sa spun ca iluzia are rolul sau, importanta sa. Iluzia este alegerea constienta a Sursei de a se experimenta pe sine insasi. Insa, intelegerea a cine esti cu adevarat te ajuta sa nu te mai identifici total cu iluzia si sa poti trai jocul vietii de o maniera mult mai detasata si paradoxal, in acelasi timp, mult mai plenara. Cand afli si nu numai ca afli dar si SIMTI realmente „pe propria piele”, din proprie experienta ca tu nu esti doar corpul tau, mintea ta si emotiile tale, ca acestea sunt doar niste constructii iluzorii de dragul experientei, iti dai voie sa traiesti Viata mai din plin, cu bune si cu “rele”, cu suisuri si coborasuri, pentru ca  nu iti mai este teama de ea. Pana atunci iti este oarecum teama de viata pentru ca mintea si egoul sunt finite si orice provocare a vietii reprezinta pentru ele o amenintare, un sfarsit. Dar dupa aceasta experienta tu STII cu certitudine ca nu exista sfarsit, ca esti infinit, indestructibil, ca esti Iubire si atunci incepi sa gusti din fiecare moment al vietii cu curaj, cu avant, cu plinatate. Abia atunci poti intra cu adevarat profund in fiecare moment al existentei pentru ca odata inlaturata frica, intervine acea libertate de a trai tot ceea ce este de trait, tot ceea ce viata iti ofera.

   A te „trezi”, adica a iti aminti cine esti tu cu adevarat, nu trebuie neaparat sa te conduca la o existenta in afara societatii, pe varful unui munte. Intoarcerea in cotidian este perfect posibila si normala, dar perspectiva asupra a tot ceea ce este se modifica intr-un mod miraculos si vindecarea se produce de la sine.

  De aceea consider nu ca tehnicile de crestere spirituala sunt inutile, dar ca acestea sunt bine de aplicat dupa o asemenea experienta. Cat timp aplici o tehnica inainte de a fi inteles cine esti cu adevarat (nu este neaparat necesar sa traiesti o experienta plenara a iluminarii ci este de ajuns un crampei de Adevar, o clipa de scufundare in esenta), e ca si cum ai face-o legat la ochi si efectele sunt mult diminuate. Dar dupa ce ti-ai cunoscut Esenta, sa inveti sa iti cultivi gradina interioara, sa inveti sa iti remodelezi mintea si sa manevrezi energia in diverse scopuri: pentru purificare, materializare sau vindecare, devine un act CONSTIENT si efectele sunt amplificate enorm.

  In urma acestei experiente (care este inca la inceput dar cu efecte ce nu pot fi ignorate), nu mai pot tine nici cursurile asa cum le tineam pana acum. Cursurile noastre contin tehnici practice pentru remodelarea interioara, dar ele vor fi tot timpul insotite de metode de experimentare si scufundare in Esenta, de metode care sa ne faciliteze trairea in momentul prezent si cai de intelegere a realitatii „lucrurilor” dincolo de vizibil si material. Intelegere a ceea ce inseamna timpul non-liniar, a naturii realitatii si a Divinului din interiorul fiecaruia este esentiala pentru ca orice tehnica de remodelare sa functioneze cu adevarat.

  Din aceasta noua perspectiva s-a nascut si atelierul de pe 22-23 martie (mai multe detalii aici: http://harmonygroup.ro/esti-propriul-tau-stapan-instrumente-practice-de-eliberare-emotionala-linistire-a-mintii-si-reconectare-la-propria-ta-esenta/) si asa vor continua toate cele cate urmeaza.

  Daca esti pregatit sa pasesti in schimbare, incepe cu aceasta intrebare „cine sunt eu cu adevarat”? Seteaza-ti intentia de a afla care este Sursa gandurilor si emotiilor tale, cine este Observatorul, acea Prezenta tacuta din fundal si oprindu-ti mintea pentru cateva minute vei trai o experienta de profunda transformare care este pentru fiecare altfel dar totusi minunata pentru toti cei care reusesc sa treaca de pragul manifestarii, facand apoi din intoarcerea in manifestare o Aventura minunata a Vietii.

   Cu drag!