•  Navigation
  • Firul care ne leaga de Eternitate

  • Iata o mica istorioara Daneza cu talc. Priveste adanc in ea si extrage-i Sensul, nu doar la nivel congnitiv ci  intra in Centrul Fiintei tale si contempleaza-i Adevarul. 

    Un paianjen traia sus, in caproirii unui hambar vechi. Intr-o zi a coborat pe un fir lung catre o grinda mai joasa, unde si-a dat seama ca erau mai multe muste si mai usor de prins. S-a hotarat sa ramana permanent la acest nivel de mai jos, asa ca si-a tesut o panza confortabila. Dar intr-o zi a observat din intamplare firul pe care venise, intins spre intunericul de deasupra. “Nu mai am nevoie de asta.” A spus el. “Doar ma incurca”. L-a rupt dar odata cu el si-a distrus toata panza, care se sprijinea pe acest fir.

    “Aceasta este si povestea omului. un fir te leaga de ceea ce este fundamental – spune-i Tao, Divinitate. Poate ai uitat complet ca de acolo ai coborat. Vii din intreg si trebuie sa te intorci acolo. Toate se duc inapoi catre sursa originara: asa trebuie sa fie. Si poate chiar simti ce a simtit paianjenul, ca firul care te leaga de ceruri iti sta in cale. De multe ori nu poti sa faci unele lucruri din cauza lui. Nu poti sa fii violent asa cum ai vrea sa fii, nu poti sa fii agresiv asa cum ai vrea, nu poti sa urasti pe cat de mult ai vrea – firul iti sta iar si iar in cale. Poate uneori gandesti ca acest paianjen – sa tai firul astfel incat calea sa iti fie libera. Dar daca tai firul, devii infometat de ceva esential, vital. Iti va lipsi ceva pentru ca ai uitat complet ca aceea era chiar baza vietii tale. Oriunde ai fi, in intunericul noptii, Esenta ta, Divinul tot iti trimite o raza de lumina. Asta este viata ta, asta te tine in viata. Gaseste firul, pentru ca acela este drumul tau inapoi spre casa”. (OSHO – “Compasiunea”)