•  Navigation
 • Helene Hadsell – femeia care a materializat orice si-a dorit in viata - Magia Credintei

 • Daca inca mai credeti ca nu aveti puterea de a schimba aspectele neplacute ale realitatatii in care traiti, daca inca mai credeti ca sunteti mici si neputinciosi, daca inca mai considerati ca este normal ca altii sa decida pentru voi si ca sunteti incapabili de a va depasi conditia, va invit sa cititi cate ceva despre un personaj pe care „intamplator” l-am descoperit zilele acestea si care pare sa „sfideze” in sens pozitiv, bineinteles, orice inseamna limitare in crearea propriului destin.

  Cu zambetul pe buze, cu voie buna si cu o credinta si o siguranta care te lasa cu gura cascata, Helene Hadsell, povesteste la varsta de 84 de ani, intr-un interviu filmat, cum intreaga sa viata a reusit sa castige orice concurs la care a participat si cum toate aspectele materiale de care ea si familia sa s-a bucurat si se bucura in viata, incepand de la casa, masini, aparate electrocasnice, finante si calatorii in intreaga lume, au venit pur si simplu catre ea pentru ca asa a ales, pentru ca le-a chemat atunci cand a avut nevoie, pentru ca a crezut si a stiut ca atunci cand incepi sa privesti la viata dintr-o perspectiva pozitiva, cu o inima curata si intentii pure, atunci totul/orice devine posibil.

   Nu, nu este vorba despre vreun preot buddhist care a stat toata viata in meditatie antrenandu-se, ci de o femeie normala, o sotie-mama-bunica care a ales sa „poata” si da, probabil ca in acest articol atingem o latura care pare extrem de „materialista” a vietii noastre. Insa, nu isi au toate rolul lor in intreg? Oare abundenta nu este un aspect natural al Creatiei pe care noi se pare ca l-am transformat in himera si in subiect tabu pentru ca „nu se cade” sau pentru ca „nu meritam” sau pentru ca „oricum nu putem”?

  Toate aspectele vietii noastre sunt importante si in toate este necesar sa manifestam echilibru, chiar si in ceea ce priveste latura materiala. Daca vom muri de foame sau daca nu ne vom permite sa vizitam un anumit colt de lume, avand in vedere ca traim pe o Planeta minunata plina de mistere si minunatii, daca ne vom scotoci in buzunare sa ne achizitionam o carte sau vom trai pe spinarea altora vaitandu-ne, nu inseamna ca suntem cu nimic mai presus sau mai spirituali decat altii. Din contra, inseamna ca mai avem inca, poate, de absolvit o serie de lectii pentru a ajunge in starea de „flow”, in starea de „curgere”, acea stare in care totul este liniste, bucurie, materializare si viata.

  Sigur ca aceasta femeie este un exemplu extrem. Ea nu numai ca a materializat in viata sa absolut orice si-a dorit cu o usurinta de necrezut, dar i-a invatat si pe membrii familiei sale sa faca acest lucru si pe toti cei cu care si-a intersectat viata, fie prin simple discutii, fie prin seminariile pe care a inceput sa le tina, de la un moment dat incolo, invatand oamenii sa isi recapete puterea asupra propriei vieti.

  Pe mine una m-a amuzat. Am privit da Helene, apoi am privit la societatea in care traim, la noi si la semenii nostri care populeaza strazile, blocurile si cladirile de birouri ale Bucurestiului, scaldandu-se intr-o zbatere continua, intr-o angoasa aducatoare de nervozitate, impanzind aerul de tensiune si energie negativa, pictand in gri peisajul metropolitan. Si in tot acest tablou, apare interviul cu aceasta femeie care spune „NU!”, „Nu trebuie sa fie asa!”, „Tu poti sa iti creezi o alta viata, una linistita, o viata echilibrata in care nevoile tale materiale sa fie satisfacute si in care sufletul tau sa poate fi liber sa savureze frumosul existentei”. Si o spune cu atata usurinta, cu atata incredere, cu atata joaca in glas ca aproape nu iti vine a crede ca este reala, ca este una dintre noi. Si totusi a fost un personaj care a trait printre noi (spun a fost pentru ca a murit la varsta de 86 de ani) si ne-a demonstrat prin puterea exemplului, cu inocenta unui copil si zambetul unei inimi increzatoare ca „se poate”.

  Helene nu detine vreun secret extraordinar de iesit in comun in ceea ce priveste materializarea. Ea, mai mult decat informatie, ne aduce exemplul si dovada ca se poate. Metoda ei este una simpla in aparenta, o metoda pe care o numeste SPEC (Select it=Selecteaza, Project it=Proiecteaza, Expect it=Asteapta-te ca acel lucru/situatie sa intre in viata ta si Colect it=Colecteaza sau aduna ceea ce ai semanat! ). Vezi marturia si explicatia sa in filmuletele de mai jos.


   Inca un aspect important despre care vorbeste in cartea sa, in care isi povesteste aventura vietii, reusitele si modul prin care oricare dintre noi poate face acelasi lcuru, este urmatorul: dupa ce ati ales o anumita realitate pe care doriti sa o materializati, faceti diferenta dintre starea de DORINTA si aceea de A STI. In starea de dorinta stim ca inca nu am materializat si exista o anumita tensiune emotionala din aceasta cauza, care poate stopa materializarea. In schimb, intrati in starea in care STITI SIGUR ca acea realitate face deja parte din viata voastra, aceasta stare de A STI presupune o senzatie de liniste si bucurie calma, naturala, in care stim ca totul decurge asa cum visam. Daca aceasta realitate nu se materializeaza in timp util, Helene ne spune sa tinem cont de urmatoarea afirmatie: NU EXISTA ESEC SI NUMAI O AMANARE A REZULTATULUI DORIT care ne spune ca inca nu am investit destula energie in tinta pe care am ales-o.

   Sigur ca nu este ade dorit sa facem o obsesie din materializarea propriilor dorinte, ca este important sa lasam si viata sa isi urmeze cursul, sa stim ca exista si situatii mai putin placute care ne sunt benefice si care aduc cu sine lectii care odata invatate devin nepretuite pentru propria noastra evolutie, dar la fel de important este sa devenim constienti de REALITATEA PUTERII NOASTRE INTERIOARE, de faptul ca nimeni si nimic nu trebuie sa hotarasca in locul nostru si de faptul ca ne putem modela realitatea asa cum simtim si dorim. Helene, de asemenea, si-a setat intentia ca, daca cumva sufletu sau, la un moment dat, nu este curat sau intentiile sale nu sunt pozitive, puterea sa de manifestare sa nu poata sa functioneze. Asadar si-a setat intentia de a actiona din zona iubirii, de unde sa nu raneasca pe nimeni si din care, din contra, sa poata aduce beneficii si celor din jurul sau.

   Asadar, priviti la aceasta femeie, chiar si numai pentru cateva minute, priviti la acest exemplu viu al lui „SE POATE” si apoi priviti la senzatiile voastre de neputinta. Cum vi se par acum?

  Iata aici si un interviu audio cu Helene Hadsell

  http://s3.amazonaws.com/finerminds/helenhadsell-part1.mp3

  De asemenea, puteti descarca gratis cartea sa: Name it and Clame it la pagina:

  http://www.scribd.com/doc/148956071/Name-It-and-Claim-It-Game 

   Seara frumoasa si Cale inteleapta!

   

   

  /span

  interviu audio