•  Navigation
 • Invelisul dur al vietii noastre

 • Am invatat sa traim in propria carapace, o viata continuamente defensiva, pe parcursul careia ne refuzam experimentarea, fara a intelege ca refuzandu-ne experienta vietii, refuzand sa intram profund in aceasta, ne stopam procesul evolutiv. Evolutia noastra nu este data de gradul de tehnologizare al aparaturii din propria noastra casa si nici de nivelul financiar pe care l-am atins. Toate acestea sunt exterioare noua, fac parte din realitatea noastra dar nu din noi. Prosperitatea realitatii noastre exterioare este importanta, pentru ca Esenta noastra este intr-adevar abundenta, este o sursa nesecata de iubire care se revarsa in continuu peste tot si toate, insa, fara constientizarea acestei surse, fara aducerea Iubirii in constienta prin procesul de vindecare, curatare si maturizare spirituala si emotionala, orice lucru exterior noua devine inutil. De ce devine inutil? Pentru ca in cazul in care bogatia exterioara nu oglindeste o bogatie interioara, toate aspectele realitatii din afara noastra nu mai reprezinta bucurie pura ci se transforma in acel strat extern care ascunde Sufletul nostru, care nu ne lasa sa patrundem in adancul fiintei noastre, care ne distrage atentia catre superficial si ne impiedica sa ne cautam pe noi insine, sa ne intelegem, sa ne vindecam, sa Crestem.

  Si pentru ca viata este o scoala care contribuie enorm la cresterea fiintei noastre, in momentul in care trecem prin viata fara a experimenta in profunzime, ramanand la suprafata sa, fara a Creste, putem spune ca am irosit, in mai mare sau mai mica masura, timpul pe care prin aceasta Calatorie pe Pamant, ni l-am acordat cu atata iubire atunci cand am decis sa ne oferim aceasta sansa. In „zona dintre vieti” cunoscuta sub numele de Univers Astral (cel in care mergem dupa moartea corpului fizic), ne-am decis venirea pe Pamant pentru a experimenta si a permite evolutia sufletului nostru prin aceasta experienta. Noi ne-am daruit circumstantele in care ne-am nascut si o directie de viata care sa ne permita invatarea. Daca atunci cand venim aici, consideram ca viata reprezinta o rezultanta a hazardului, ne inselam enorm de mult.

  Amnezia este inerenta pentru ca ea ne permite sa jucam acest joc al experimentarii si invatarii permanente, acest joc al reamintirii Sufletului si Naturii noastre Divine de o maniera care sa ne faca sa Crestem, o reamintire prin contrast, motiv pentru care existenta polaritatii este esentiala strict pe parcursul intervalului de timp petrecut in aceasta viata.

  Insa, in societatea actuala, aceasta tinta, Scopul real al existentei noastre in plan fizic a fost cu totul si cu totul pierdut din vedere. Nu stim cu adevarat pentru ce traim, care este Sensul vietii noastre aici si dezorientati, traim la suprafata Vietii fara a patrunde cu adevarat in darurile sale de cunoastere, fara a Creste cu adevarat.

  Probleme din viata noastra sunt mai degraba provocari, experiente de contrast prin care sa putem invata drumul catre Iubire. Ele aduc cu sine toate atributele neiubirii de care este important sa invatam sa ne eliberam. Acest proces de invatare va fi pastrat in memoria sufletului nostru, imbogatindu-l cu aceasta experienta. Asadar, problemele sunt defapt ocazii de invatare, de Crestere, de maturizare. Ele implica intotdeauna trairi neplacute, aducand cu sine teama, frici, neliniste, tristete, furie, suferinta, la o adica, toate aceste elemente care sunt in contrast cu iubirea, tocmai pentru ca noi sa experimentam procesul de transcendere a lor si pentru a dobandi cunoastere in acest sens.

  Omul insa, necunoscand Scopul propriei vieti pe Pamant, nu imbratiseaza deschis si transparent, profund si prezent, aceste ocazii de invatare. Omul, pentru ca nu isi constientizeaza starea de entitate indestructibila, din teama de moarte si anulare, nu isi imbratiseaza zona de umbra a propriei vieti ci se apara de aceasta, se ascunde, incearca sa uite, sa priveasca in alta parte, cel mai adesea catre suprafata experientei sale, acolo unde zona este mai putin dureroasa.

  Patrunderea in interiorul experientei, cat mai adanca, oricat de dureroasa ar fi aceasta este esentiala in procesul Invatarii Sufletului, in procesul de autocunoastere, cunoastere, Traire si inteleptire. Doar in felul acesta se poate atinge Maturizarea reala a individului. Pentru a face acest lucru, este necesar sa ne dam voie si sa avem curajul de a Trai viata in totalitatea experientelor sale. Invelisul pe care il asezam peste trairile noastre trebuie inlaturat chiar daca acum acesta ne tine intr-o zona de confort, asigurandu-ne o falsa protectie. Oamenii trebuie sa invete sa devina cat mai transparenti, cat mai deschisi, sa se arate asa cum sunt chiar daca considera ca actul dezvaluirii propriei lumi interioare presupune un risc, chiar daca simt ca acest lucru ii face vulnerabili. Invelisul pe care il purtam denota propria noastra slabiciune si lipsa de verticalitate si cu cat este mai gros si mai impenetrabil cu atat suntem mai slabi. Iar dintr-o pozitie de permanenta slabiciune intretinuta nu putem Creste. Ramanem in continuu niste copii tematori straini de Scopul ultim al Sufletului nostru, acela de a isi imbogati cunoasterea prin experienta.

  Oamenii nu mai vorbesc despre ei, oamenii nu mai patrund adanc unul in experienta celuilalt, nu stiu sa comunice de o maniera reala, nu stiu sa asculte cu adancimea unei ascultari care sa poata penetra dincolo de suprafata. De aici neintelegerile, necunoasterea, de aici sursa reala a suferintei lor autointretinute. Este ca si cum ai merge la scoala si ai citi lectia pe diagonata, retinandu-i doar titlul.

  Ce se poate intampla daca iti expui lumea interioara in toata nuditatea sa? Te temi ca vei fi lovit? Dar gandeste-te o clipa: superficialitatea societatii in care traiesti nu te loveste clipa de clipa de 1000 de ori mai dureros? Atunci cand inveti sa impartasesti profunzimea trairilor proprii, castigul este nemasurat: chiar daca pe moment pare sa aduca suferinta, intelege ca doar in felul acesta inveti sa traiesti CONSTIENT, iti aduci in constienta umbra si partile mai putin frumoase din tine, intelegi cauzele problemelor tale, intelegi ce anume ai de schimbat si poate ca, dintr-o interactiune reala cu semenii tai vei putea primi si o serie de chei pentru transcenderea acestora. De asemenea, inveti sa exprimi, totodata, si frumosul din tine care nu va mai fi un lucru abstract care se exprima la intamplare atunci cand reuseste sa strabata prin fisurile mastii pe care o porti.

  Invelisul de protectie pe care il porti cu tine te tine departe de Viata cu V mare si de profunzimea experientelor, te tine pe loc, prizonier al unui confort inutil. Acest invelis te va face sa nu inveti Lectiile care iti apar in cale pentru propriul tau bine, intru maturizare si Devenire in adevaratul sens al cuvantului, facand ca aceste Lectii sa tot apara si sa reapara in propria ta experienta pana cand vei fi dispus sa renunti la masca si sa patrunzi in adancul experientei tale, pana cand nu vei deveni transparent si vei putea privi astfel in apele Sufletului tau, combinand experienta ta cu experienta celorlalti incepand un proces de Invatare reala.

  La workshopurile noastre invatam oamenii sa impartaseasca dincolo de masca. Nu ii fortam, desigur, daca nu sunt pregatiti, dar le explicam importanta transparentei si inutilitatea mastilor. Este de un milion de ori mai putin util sa participi la un atelier de dezvoltare perosnala sau spiritualitate si pe parcursul desfasurarii sale sa ramai inchis in propriul tau invelis de suprafata si devii de miliarde de ori mai bogat daca inveti sa te dezvalui, ajutandu-i pe ceilalti sa faca acelasi lucru, trecand peste teama de a fi lovit sau luat in deradere, construind astfel o comunicare reala din care cu totii avem de castigat premiul cel mai de pret: Darul Real al Vietii Noastre: Cunoasterea Profunda a Experientelor Traite in timpul existentei noastre pe Pamant.

  Cu drag!