•  Navigation
 • Mintea: prieten sau dusman?!

 • Intr-adevar, identificarea individului strict cu corpul si mintea sa determina perspectiva ingusta asupra realitatii. De aceea putem spune ca acest format minte-corp, care a uitat de suflet, fiind cauza unei viziuni trunchiate asupra Adevarului, fiind o perdea groasa care ascunde Infinitul Creatiei, este cauza problemelor cu care ne confruntam. Din aceasta stare de fapt a aparut ideea ca mintea ne este dusman. Cei care au simtit cumva acest lucru, au inceput sa vorbeasca impotriva mintii, au inceput un proces de inlaturare a sa. Nu neg faptul ca si acesta a fost un exercitiu util avand in vedere ca atata amar de vreme am experimentat viata numai din perspectiva minte-corp si am avut, probabil, nevoie sa experimentam si extrema opusa pentru a simti ce se afla acolo. Important este, insa, ca pana la urma sa ajungem sa echilibram aceste doua aspecte.

  Cu adevarat util nu este sa iti inlaturi mintea, ci sa o asezi la locul potrivit, sa ii recunosti rolul pentru care a fost creata. Mintea este un instrument de experimentare a realitatii. Daca o inlaturi, nu vei mai fi capabili sa gusti experienta acestei realitati in mod total. Tot ceea ce trebuie sa faci, este doar sa iti amintesti ca esti mai mult decat corpul si mintea ta. Tu nu esti numai o minte si un corp, ci esti si Suflet iar Sufletul tau este cea mai vie si cea mai reala parte din tine, cea mai aproape de infinit. Aici rezida adevarata intelepciune, Iubirea si toate valorile reale ale fiintei tale. Iar omul a uitat ca are un Suflet. Defapt aici este problema. Nu faptul ca are o minte si ca o foloseste, nu de aici pornesc necazurile ci din modul in care face acest lucru.

  Adu-ti aminte de Suflet, cauta-l inauntrul tau. Fa asta prin meditatie in principal, pentru ca momentan acolo, in acel spatiu eliberat de minte pentru cateva clipe sau ore, acolo il vei gasi. Nu in carti, nu in cuvintele sau tehnicile dictate de minte. Intr-adevar, pentru a ne reintalni cu sufletul nostru trebuie sa ne eliberam de minte, dar numai pentru acel interval de timp in care este util ca mintea corpupta sa taca, pentru a putea auzi vocea profunzimilor noastre. Odata reactivata vocea sufletului, odata recunoscuta, odata ce il lasi sa se exprime prin tine, mintea ta va incepe procesul de vindecare. Sufletul are acces la o Lumina speciala, la o reala intelepciune care va incepe sa se reverse si asupra mintii tale iar mintea ta, condusa de vocea si de Lumina sufletului, vor incepe sa iti vindece si sa iti echilibreze si corpul.

  Principala mea problema in lucrul cu oamenii apare atunci cand realizez ca in multe cazuri stau de vorba cu persoane care se identifica cu mintea si corpul lor, uitand de importanta si prezenta Sufletului. Nu le pot demonstra si nu le pot explica logic existenta sufletului. Acest lucru este hilar, pentru ca practic sunt pusa in postura in care nu le pot demonstra existenta celei mai importante si vii parti din ei insisi, esenta lor. Sufletul nu poate fi redescoperit decat prin experienta proprie, facand mintea sa taca o vreme. Este o experienta care trebuie traita. Apoi, totul devine usor. Inteleptirea se produce de la sine, maturizarea spirituala incepe in mod firesc iar mintea se educa si ea, se curata, se reprogrameaza in mod natural. Prin exercitiu si constanta, desigur, insa efortul nu mai este la fel de mare.

  Munca cu tine insuti trebuie sa alterneze intre curatarea si reprogramarea mintii, pentru ca aceasta sa te poata lasa sa iti auzi vocea sufletului si meditatie pentru ca vocea sufletului sa poata actiona in viata ta si sa poata incepe sa vindece. O vreme este nevoie sa le alternam. Apoi, cand mintea ta va fi indeajuns de curatata iar vocea sufletului destul de puternica, fiecare zi va deveni o revelatie iar tu te vei simti Intreg si impacat cu tot ceea ce esti: corp-minte-Suflet.

  Cu drag