•  Navigation
 • Nu exista salvatori, existi doar TU si propria ta putere de a te re-inventa!

 • Pana nu vom invata sa ne asumam responsabilitatea totala pentru ceea ce traim, nu vom fi cu adevarat liberi.

  Da, probabil ca privesti in jurul tau, la realitatea celor ce te inconjoara si simti ca nu tu esti cel care trebuie sa faca ceva pentru a o schimba. Si acest lucru este partial adevarat: cu totii trebuie sa ne punem pe treaba pentru ca, in aceasta lume, suntem co-creatori. Insa, daca ceilalti inca nu au inteles si daca nu mai vrei sa ramai in starea actuala de negativism, dependenta si suferinta, trebuie sa lasi la o parte ceea ce fac altii si sa incepi cu tine. Pentru ca exista o lege care spune ca oricum, ceea ce vine catre tine, ceea ce atragi ca si manifestare exterioara, corespunde exact vibratiei tale interioare, aceasta vibratie reprezentand suma tuturor programelor de subconstient, a convingerilor subconstiente si constiente, a emotiilor, comportamentului, starilor si atitudinilor proprii.

  Orice ai trai in acest moment, corespunde vibratiei tale personale. Schimba-ti vibratia, schimba-ti convingerile, lucreaza-ti emotiile, redescopera-ti frumusetea interioara, manifest-o si vei vedea ca realitatea exterioara pe care o vei trai se va schimba si ea. Situatiile de viata vor fi altele, oamenii care te vor inconjura vor fi de alta natura iar problemele si uratul pe care il vezi acum, te va afecta din ce in ce mai putin pentru ca nu vei mai vibra la aceeasi frecventa cu el. Ba mai mult, vei deveni capabil de mai multa profunzime si vei putea sa vezi frumosul sau perfectiunea Creatiei din spatele „uratului” sau oportunitatile de dezvoltare si evolutie din spatele „problemelor”.

  Momentan, insa, intelege ca: realitatea pe care o traiesti acum reflecta propria ta vibratie si nimeni nu o poate schimba decat tu. Cu alte cuvinte, nu exista salvatori inafara ta. Tu singur te poti ridica dintr-o realitate dureroasa. Exista persoane care iti pot aduce la cunostinta informatii, care te pot ghida, insa numai tu decizi si numai tu poti incepe sa lucrezi cu tine insuti.

  Daca de exemplu acum nu ai o relatie multumitoare, inceteaza sa mai dai vina pe unii si pe altii. Sigur ca exista factori externi care au contribuit la aceasta situatie, insa intelege ca tu nu poti controla acei factori. Ei exista acolo pentru ca la un anumit nivel tu i-ai atras pentru a iti crea o circumstanta din care sa invati pentru a evolua. Insa nu trebuie sa ramai in acea circumstanta mai mult decat este nevoie. Este responsabilitatea ta sa vezi lectia din spatele sau, sa ii culegi darul si sa lucrezi cu tine insuti pentru a o depasi.

  Bucuria si linistea interioara sunt panze pe care le tesem singuri singurei, prin cultivarea credintei, a unei mentalitati pozitive, prin antrenarea mintii in asa fel incat sa o transformam in instrument si sa nu ne mai poata controla etc… Nu mai cauta fericirea in alta parte decat in interioarul tau. Ajuta-te de variate instrumente, vorbeste, mergi la cursuri, citeste, insa tine minte tot timpul ca tu esti singura persoana care are o reala putere asupra ta si ca tu si doar tu poti aduce schimbari in bine in ceea ce te priveste.

  Lasa ce te-a invatat societatea. Societatea este prizoniera sistemului, un sistem consumist de plastic care te foloseste ca pe o rotita-robotel care il face sa functioneze. Dar tu, unde esti tu… adevaratul TU, in toata aceasta ecuatie a sistemului? Tu esti inauntrul tau, parte din Creatia Universala. Par cuvinte mari? De ce? Pentru ca pana acum nu te-a invatat nimeni in scoli aceste notiuni? Pentru ca familia si pietenii, rotite ale sistemului nu au adus niciodata vorba decat in bancuri si sub forma de glumite cu tenta de ridiculizare?

  Stii, exista o vorba care spune ca „a fi perfect adaptat intr-o societate bolnava nu este un semn de sanatate mintala”. Ador acest adevar! Te scutura, iti deschide ochii, iti striga „hei… tu, cine esti defapt?”.

  Cand incepi sa mergi dincolo de obisnuintele robotizante ale sistemului in care esti angrenat si vrei sa iti raspunzi la aceasta intrebare, atunci incepe aventura. O aventura frumoasa a redescoperirii dar in care realizezi ca tu esti cel care este responsabil pentru sine si pentru tot ceea ce traieste. Ca iti tesi propria panza cu mainile tale, chiar si atunci cand nu esti constient de asta si realizezi ca este mult mai bine sa incepi sa o tesi constient, treaz. Aceasta autoresponsabilizare poate sa sperie la inceput, dar in acelasi timp, gandeste-te ce veste minunata aduce cu sine: vestea minune este ca „poti orice!!!!!”. Trebuie doar sa te re-educi, sa iti re-amintesti, sa te trezesti, sa iti recapeti puterea interioara.

  Vad foarte multi oameni care merg sa se inghesuie la supermarket, pe stadioane, in cluburi cu muzica de transa sau mai stiu eu pe unde. Ii vad cum se invart ca niste rotite intretinand o societate artificiala care a uitat de suflet, care a uitat adevarata maretie a Omului. Si totusi exista o gramada de intruniri la care pot participa pentru a incepe sa se deschida si sa se redescopere… acolo insa nu prea apar decat cativa. Stiu ca acestea se vor schimba cu timpul, insa tot trebuie sa spun: pacat de tine Omule, pacat de Paradisul pe care il ai in interiorul tau dar pe care nu il poti vedea pentru ca il acoperi cu valtoarea zilnica a unei vieti traite pe pilot automat.

  Repet: esti responsabil de tot ceea ce traiesti si in acelasi timp poti sa fii si sa devii tot ceea ce iti doresti. Pentru asta, insa, trebuie sa te intorci catre tine insuti si sa te descoperi cu adevarat, sa inveti sa iti asculti vocea sufletului de dincolo de ego, sa o lasi sa te ghideze si sa lasi vibratia frumosului sa curga prin tine pentru ca intr-un final ea sa iasa inafara ta si sa picteze un cu totul alt tablou, unul mai colorat, mai profund, mai plin de sens! Ai grija de tine! Trezeste-te! Lucreaza cu tine! Acorda putin din timpul si din viata ta redescoperirii „VIETII” si aminteste-ti cine esti dincolo de ceea ce vezi acum. Acum nu vezi aproape nimic din ceea ce esti cu adevarat. Acum cunosti doar o poveste stramta despre tine, o poveste pe care ti-a povestit-o societatea si mediul in care ai trait. Cand incepi, insa, sa deschizi ochii, povestitorul devine Sufletul tau, Universul, si atunci iti redescoperi adevaratele radacini… atunci iti redescoperi frumusetea!

  Cu drag!