•  Navigation
 • Osho - Nu exista ziua de maine

 • Ma uitam zilele acestea prin casa la noi si am facut o observatie interesanta: exista pe aici, peste tot, pe rafturi, sub pat, la baie, in sala de cursuri, carti de-ale lui Osho. Mai mult decat atat, aproape in fiecare zi, Laura vine la mine cu o noua “dezvaluire” extrasa din filosofia care este viata si nu este doar fiosofie, ce razbate prin fiecare cuvant rostit de Bhagwan Shree Rajneesh, cunoscut lumii sub numele de Osho. Si mai mult decat atat, azi, 11 decembrie este ziua nasterii lui, ziua in care lumea s-a imbogatit putin cu lumina pe care a proiectat-o asupra-i si care inca straluceste prin ceea ce a lasat mostenire: carti, filme, amintiri, centre de meditatie etc.

  Trebuie este un cuvant care deja a devenit perimat, pentru ca se impotriveste ideii de libertate, trairii ei, este o cutuma a societatii noastre iluzorii, ale carei reguli de plastic tot incercam sa le dam un sens, dar nu prin revolutia inimii ci prin finisare mentala. Am cazut, voit, prin proprie alegere, fiecare din noi, intr-un Univers in care viata si experienta inseamna experimentarea iluziei, tocmai pentru a ne limita intru catva infinitatea si totalitatea, ca sa putem sa invatam ce inseamna evolutia si miscare continua din tot ceea ce exista. Si asta este perfect, pentru ca este baza vietii in acest Univers, nu uitati acest lucru niciodata! Sa ne redescoperim deci, la fiecare pas, in fiecare frunza, in fiecare sarut sau adiere de vant. Insa pentru a putea sa ne simtim UNA cu TOT trebuie sa facem niste pasi. Pasi in directia regasirii esentei noastre, iar asta inseamna armonizare si echilibrare interioara, schimbare a conceptiilor si programelor limitative cu adevaruri inalte, un soi de curatenie de primavara in toate capitolele vietii noastre. Aici poate interveni Osho, un iluminat care a fost prea putin inteles si cel mai adesea judecat pentru non-conformismul si “ciudateniile” lui majore. Dar sa nu uitam ca acestea, combinate intr-un mod maistru sub lumina unui suflet treaz, nu inseamna prostie si joc fara sens, ci socuri pentru trezire. In consecinta, omenirea l-a catalogat pe Osho dupa numarul de nestemate de pe ceas sau dupa cele nu stiu cate Roll-Royce-uri, care sunt acolo doar pentru contrast si pentru a soca. Un diamant straluceste si daca este asezat cu grija si maiestrie pe un inel de aur si daca e asezat in tarana, fara niciun scop. Nu contextul si forma conteaza, ci continutul, structura interioara (rigurozitatea si frumusetea legaturilor atomice ale diamantului il fac sa fie atat de special si ii confera duritate si multe alte calitati), acea esenta care se exprima si care te face sa te intorci catre tine, sa cauti in tine raspunsuri care nu sunt concepte sau filosofii, ci experienta, viata.

  Ii multumesc in primul rand Laurei, care mi-a aratat, zi de zi, cat de mult pierd din savoarea vietii exprimand conceptele mele de viata intr-un mod atat de complex si strain, indepartat de om, ca mi-a deschis ochii catre a deveni prezent si atent si ca imi este atat de aproape in fiecare clipa si in fiecare pas pe care il fac. Si pentru asta nu pot decat sa umplu cu recunostinta iubirea pe care o simt pentru ea, pentru tine, Laura. Apoi, ii multumesc lui Osho pentru ca a completat interiorul acelei sfere imense de cunoastere pe care am “dezvaluit-o” in mine si m-a impins, in mod natural catre a cunoaste, a experimenta, a umple aceasta sfera infinita cu ceea ce sunt eu cu adevarat.

  Va invit sa il urmarim in continuare pe Osho, lasati-l sa va bulverseze, sa creeze un spatiu, macar pentru o clipa, in mintea voastra, care sa se umple, in mod natural cu ceea ce sunteti cu adevrat. Namaste!

   

  PS: as vrea sa va intreb mai intai cum si ce va atinge din ceea ce spune Osho in cele cateva minute din filmul de mai sus. Consider acest schimb esential pentru dezvoltarea si evolutia atat a voastra, cat si a mea. Sa invatam sa ne sustinem reciproc si sa ne imbogatim unii pe ceilalti cu ceea ce ne este caracteristic, acea vibratie unica ce se naste din TOT si care ne da forma si ne imprima directia prin viata, pardon, prin iluzie. Uitati TOT pentru a deveni TOT!