•  Navigation
 • Satsang cu Betty

 • Sambata si duminica (12 si 13 octombrie 2016) avem marea placere de a o avea invitata in Romania pe Betty Quirion, a carei poveste o gasiti pe site-ul ei web: http://www.lagrandejoie.com/. Dupa lansarea cartii aparute la Editura Herald, Prospetimea clipei, care va avea loc vineri 11 octombrie 2016, Betty a ales sa vina intr-un spatiu linistit in afara Bucurestiului pentru Satsang, pentru dezvaluirea adevarului, pentru iesirea din somnul constiintei.

  s

  Vor fi doua zile pline de “actiune” din liniste, armonie si intelepciune. Doua zile in care ne vom bucura impreuna de prezenta binecuvantata a lui Betty. Prezentarea detaliata a intalnirii noastre o gasiti mai jos, prin intermediul cuvintelor pline de sens, scrise chiar de Betty.

  Ceea ce mai trebuie sa va dezvalui despre eveniment – detaliile complete le vei primi dupa inscriere si achitarea unui avans de 50% din pretul necesar sustinerii acestei intalniri, care nu acopera decat cheltuielile de transport si cazare ale lui Betty – este faptul ca avem un numar limitat de locuri, deci astept inscrierile voastre din timp, pentru a va rezerva un loc. Numarul maxim de persoane care pot participa este 30. Costul total pentru acest weekend este 220 ron, iar daca te inscrii pana in 30 septembrie poti veni la Satsang pentru 200 ron. Am gasit, prin bunavointa lui Betty, aceasta posibilitate de a o aduce la un pret mai mult decat rezonabil, tinand cont ca vine tocmai din Canada.

  betty

  Din zori până-n asfințit

  Este interesant, pasionant și viu să fii conștient de viața care se exprimă clipă de clipă. De fapt, aceasta este starea naturală a ființei umane, să trăiască în deplină conștiență. Viața își desfășoară culorile, stările de spirit, dramele, răsăriturile de soare și uraganele. În corp, ea manifestă întreaga paletă de senzații, emoții și simțuri. Viața e extrem de precisă în această lume a opușilor, a schimbărilor necontenite, această lume incontrolabilă și nestăpânită. O frumusețe copleșitoare, comparabilă cu un fluviu sălbatic și neexplorat care năvălește într-un deșert arid umplându-l dintr-o dată de viață. Ea este Prospețimea Clipei.

  În ființa omenească viața se exprimă sub forma unui vis, un vis în care se succed un carnaval de impresii pasagere. Flacăra vieții stinge și aprinde sori, face să curgă seva copacilor și le îngălbenește frunzele, desenează și parfumează florile, pictează cerul nopții cu miliarde de stele argintii. În acest vis efemer, omul a început să se ia prea în serios ! A început să se creadă un individ separat care ar avea puterea să schimbe cursul vieții ! Viața, prietene, nu e treaba ta! Dă-te din drum!

  Nu-i deloc obligatoriu să fii conștient de fiecare moment. Să nu fii și să te identifici cu visul tău de individualitate, nu va schimba absolut nimic în cursul vieții acestui organism viu care crezi că e al tău. Corpul există și își trăiește viața, chiar dacă tu te identifici cu el sau nu. El valesază pe ritmurile vieții, se adaptează perfect din copilărie până la bătrânețe, de la bucurie la tristețe, din zori și până-n asfințit, de la naștere la moarte.El face parte integrantă din marea orchestră a vieții și cântă în ritmul bătăilor inimii sale. Să visezi de individualitate înseamnă pur și simplu să îți îndrepți atenția spre povestea ta personală și să o găsești intersantă.

  Vă fac o invitație la liniște: în chiar ochiul ciclonului.

  Întrebările existențiale, starea de neliniște pe care o simți în interiorul tău, căutarea spirituală, toate acestea aparțin personajului care crezi că ești. Viața nu stă să așteapte marile tale rugăciuni, nici planurile sau intențiile tale mărețe, pentru a se manifesta. Așa-zisa putere de a schimba lucrurile pe care personajul tău și-o inventează, nu este altceva decât reflexia lipsei sale de securitate. Visul  este deci clădit pe o nesigranță imaginară.

  Hai să vedem cum funcționează acest personaj. În primul rând ar trebui să te îndoiești de ceea ce numește el adevăr. Această cautare a adevărului nu este decât o condiționare iluzorie de care ne dăm seama foarte rar. Să te întrebi cu sinceritate absolută : oare care este interpretarea adevărului pe care o are personajul ? Aceasta ar putea să-l irite, dar îl va forța să rămână în contact cu momentul prezent.

  Vă invit să vă dați seama pur și simplu, de condiția în care vă găsiți. Și pentru asta vă propun imaginea ochiului ciclonului : o privire impersonală în mijlocului furtunii acestui personaj imaginar. O privire care lasă furtuna în toată libertatea ei și care în plus va deschide larg ferestrele deconstrucției acestui personaj și înlocuirea lui cu prospețimea clipei.

  Interesant de văzut cum personajul e condiționat să spere într-un viitor mai bun, în schimbare, adică să reziste momentului prezent. E tot timpul în așteptarea zilei de mâine. Viziunea sa este individuală și auto-interesată; viața, din contră este globalitate și dezinteres.

  Personajul care crezi că ești, vrea să schimbe lumea, să-i schimbe pe ceilalți și să se schimbe pe el însuși. E obsedat de ideea de a obliga viața să se adapteze la dorințele lui , la credințele și convingerile lui. Uitați-vă la reacțiile pe care le aveți în viața de toate zilele, în relațiile voastre… nu sunt ele oare mecanice, repetitive, aproape patetice? Deveniți conștienți de emoțiile care apar, de lanțul de gânduri pe care îl declanșează odată cu ele. Deveniți conștienți că gândurile repetitive nu fac decât să mărească intensitatea vechilor emoții. A fi conștient e să protejezi viața de acest personaj și să te uiți la tot fără a vrea să schimbi ceva.  A vedea cu claritate înseamnă de asemenea, să primești cu brațele deschise orice impresie de suferință pe care ai avea-o, sau sentiment de neputință care te-ar încerca. Suferința nu va deveni niciodată confortabilă, dar va trece mult mai repede dacă o privești cu onestitate. Să fugi de ea sau să încerci să o schimbi, nu o va face să dispară. Trăiți-o ! Asumați-vă riscul de a rămâne cu ea ! E o investiție mult prea mică pentru o atât de mare libertate.

  Betty

  La fuir ou la transformer ne l’éliminera pas. Vivez-la! ! Prenez le risque de rester avec. C’est un bien petit investissement pour autant de liberté. – Betty