•  Navigation
 • Un indemn din suflet pentru 2014: Appo deepo bhava” - „Fii propria ta lumina!”

 • Autocunoasterea si autoobservarea ar trebui sa fie indeletniciri cheie in viata noastra de zi cu zi, acestea fiind instrumente esentiale pentru a ne recapata controlul de sine, pentru ajunge la Eul nostru real, original, la frecventa noastra unica, pentru ca doar atunci cand incepem sa ne cunoastem frecventa si sa capatam curajul de a o manifesta, stiind ca aceasta este plamadita din lumina, numai atunci vom face un pas real in directia regasirii linistii interioare si a implinirii.

  Dar cine se mai gandeste astazi cu consecvanta la atingerea unei stari de reala implinire? Avem atatea sarcini de indeplinit. Avem facturi de platit, vecini de invidiat sau de blamat, sefi la ordinele carora trebuie sa ne supunem, parinti de multumit si parteneri in functie de care ne simtim constransi sa ne modelam ziua. Printre toate acestea Eul nostru se pierde. Ne scapa printre degete si ori nu ii mai intelegem importanta ori il plasam pe o pozitie de amanare. Insa, toata realitatea noastra, intreaga noastra viata, intregul nostru potential este tot timpul Aici si Acum. Trecutul este experienta, viitorul se afla in mainile noastre si este in totalitate determinat de alegerile personale din momentul prezent. De fiecare data cand facem o alegere, fie ea cat de mica, ne schimbam linia viitorului. De aceea, ori de cate ori noi ignoram importanta dezvaluirii si manifestarii a ceea ce suntem cu adevarat si ori de cate ori amanam sa dam atentie frecventei unice personale, de atatea ori alegem, pe parcursul unei zile, sa lasam propriul destin in mainile celorlalte aspecte ale vietii noastre carora le acordam atentie si care sfarsesc prin a ne conduce. Suntem victimele propriei neatentii, propriei lipse de intelegere, propriei superficialitati.

  Ultimele cuvinte ale lui Buddah mi-au ramas adanc inscrise in suflet. Acestea au fost: „Appo deepo bhava”, adica, „Fii propria ta lumina!”. Incercati sa reflectati la acest indemn, caci este deschizator de porti, eliberator, un indemn care ne ia de umeri in mijlocul forfotei vietii noastre de zi cu zi si ne indreapta bland dar ferm catre sursa existentei noastre, catre Ceea ce Suntem cu Adevarat, catre frecventa noastra unica, catre Sinele nostru autentic.

  Insa, Omul nu se poate redescoperi pana nu se elibereaza de tot bagajul emotional si mental care ii impiedica Sufletul sa vorbeasca, sa se exprime, sa iasa la iveala. Si munca de eliberare cere consecventa, atentie, cere puterea de a intelege si de a trece peste momentele dificile care se produc atunci cand scoatem din subconstient toata aceasta povara pe care am purtat-o cu noi, fara a fi constienti de ea in intregime, in toti anii vietii noastre de pana acum. Dar intelegeti ca fiecare farama a acestei poveri pe care o curatam inseamna o noua poarta deschisa pentru Sinele nostru autentic, o porta prin care acesta poate incepe sa respire si sa se reverse in manifestarea realitatii noastre.  

  Faptul ca suntem prea ocupati cu altele, faptul ca ne victimizam fara a face nimic pentru a iesi din starea de victima ori pentru ca nu avem timp, ori pentru ca ni se pare prea greu, faptul ca nu putem vedea importanta slefuirii si cizelarii propriei persoane intru Adevar, asta nu inseamna ca lucrurile stau altfel. Nu. Indiferent de ceea ce alegem sa facem, adevarul universal este acelasi: suntem Suflete de Lumina venite aici pentru a experimenta, avem un potential imens de Creatie si nu ne vom atinge linistea interioara adevarata pana cand nu ne vom reindrepta privirea catre noi insine si pana cand nu vom incepe lucru cu sine pentru a ajunge cat mai aproape de Esenta a ceea ce suntem si pentru a incepe sa o lasam sa se exprime. Trairea superficiala la nivel de masca inseamna zbatere, eliberarea de bagajul emotional si mental care saboteaza exprimarea sufletului duce la implinire si bucurie reala. Este un drum pe care merita sa incepem sa pasim dar pe care este important sa si ramanem cu maxima consecventa.

  Pe usa camerei mele am lipit o foaie de hartie cu fraza „Tot ceea ce se intampla nu este decat simpla experienta!”. Acest adevar ma ajuta sa nu mai dau atata amploare micilor sau marilor neplaceri ale vietii, amintindu-mi ca nu sunt decat experiente trecatoare iar eu, ca si voi, sunt mult mai mult, infinit mai mult decat atat.

  In sufletul meu sunt inscrise cu litere albe cuvintele lui Buddah: „Fii propria ta lumina!” care imi amintesc tot timpul faptul ca viata mea are cu adevarat Sens doar daca continui sa fac tot ceea ce fac din pornirea Sufletului meu liber de reactivitate emotionala si de convingeri limitative. Nu e usor, dar lucrez in fiecare zi in acest sens si eliberarea vine putin cate putin, uneori mai putin, alteori in salturi, despovarand astfel Sinele meu real.

  Combinatia dintre cele doua adevaruri imi alina intotdeauna apasarile vietii, ma ajuta sa imi traiesc viata pasind pe o Cale cu Sens, pe o Cale pe care nu as mai putea sa o abandonez vreodata.

  Un 2014 plin de frumos, va urez si fie ca Lumina din fiecare dintre noi sa straluceasca cat mai mult, cu fiecare clipa care traverseaza infinitul.

  Cu drag!