•  Navigation
 • Viata poate deveni un Dans si o Celebrare a experientei

 • Acum ceva ani te-ai nascut, ai iesit din pantecul mamei si ai intrat in ceea ce numesti Viata. Nu stiu in ce situatie te afli acum, de cata bucurie esti capabil, cata fericire canta realmente in inima ta sau cata anxietate si cate umbre te apasa. Ceea ce stiu, pentru ca am privit bine la mine insami si la lume, am privit la lume cu atentie, in tacere, prin ea si dincolo de ea, ceea ce stiu cu siguranta este ca inca marea masa a oamenilor nu dau adevarata valoare Vietii lor, nu stiu cum sa o Traiasca, nu Danseaza cu Viata. Majoritatea oamenilor sunt, asa cum am fost si eu si poate, pe alocuri inca mai sunt, caci cresterea reprezinta un proces si nu o intamplare punctuala, fie mici victime ale circumstantelor pe care unii le denumesc destin iar altii hazard, fie mici luptatori care se se iau de guler cu tristetea, cu nedreptatea, cu lacrimile si, dat fiind ca ca probabil reusesc pe moment sa castige o mini-batalie cu acestea, se bucura de o clipa de respiro, castiga un zambet sau o farama de liniste, dar numai pentru a afla, mai devreme sau mai tarziu, ca noi si noi provocari ale vietii le spulbera acest echilibru, fiind nevoiti sa isi suflece din nou manecile si sa porneasca o noua lupta cu existenta.

  Si totusi mai exista o Cale dincolo de aceste doua ipostaze, o cale catre a ajunge sa poti Canta Cantecul Vietii in orice circumstanta, de a Dansa cu Viata nu doar pentru o zi, o luna, un an, ci pentru totdeauna. Aceasta Cale reprezinta inceputul maturizarii tale spirituale si incepe cu o Mare Cautare: cautarea a Ceea ce Esti cu Adevarat, dincolo de povestea ta, dincolo de rol, cautarea esentei interioare, cautarea Naturii tale Reale in care sa te poti odihni si din care sa poti incepe sa faci din fiecare clipa a Vietii o Celebrare a existentei.

  Adevarul Ultim nu este doar un concept abstract. El este un concept doar pentru minte, caci mintea, in starea in care se afla acum, deconectata de la esenta, nu il poate cuprinde. Mintea nu poate Trai. Mintea este o biblioteca care cel mult poate genera trairi de diverse feluri, insa, atata timp cat este separata de Centrul Fiintei tale, te tine incatusat in iluzie. Adevarul Ultim este o Realitate si acesta se afla chiar acum inauntrul tau. Tu esti, chiar in aceasta clipa, acel Adevar Ultim pe care il cauti. Dar, atata timp cat faci aceasta cautare in exterior sau doar in propria minte, el nu ti se poate revela. De aceea, Calea cautarii Miracolului interior incepe in Tacere, o tacere care transcende mintea si pasind dincolo de minte, pasesti in afara cuitiei de chibrituri, pasesti in Esenta, o poti simti inauntrul tau revelandu-ti un spatiu interior real care iti transforma modul in care privesti la Viata.

  Realitatea exterioara a formei este minunata  atata timp cat stii cum sa privesti la ea, mintea este un instrument util, atata timp cat stii cand si cum sa o folosesti, insa Esenta a ceea ce esti, acea „substanta” Divina care se afla la baza intregii Creatii reprezinta Adevarata ta Natura si singura care iti poate aduce liniste interioara reala, libertate reala, bucurie si echilibru real.

  Imagineaza-ti ca porti Infinitul inauntrul tau fara sa stii si mai imagineaza-ti ca acel infinit ti se poate revela cu adevarat atunci cand renunti pentru o clipa la povestea pe care mintea ta ti-o spune despre tine si despre viata. Cum crezi ca este sa incepi sa traiesti devenind constient de acel infinit care te defineste de fapt? Cum crezi ca poti incepe sa traiesti in calitate de Infinit, in calitate de Esenta Divina? Cum se transforma viata unui om care realizeaza ca este Divinul, Miracolul, Infinitul? Povestea Vietii sale continua, dar el nu se mai reduce la aceasta poveste caci simte si stie ca este mult mai mult. Si atunci incepe sa guste povestea stiind ca e trecatoare, stiind ca nu exista un final, stiind ca vor urma infinit de multe povesti in care Esenta din care este plamadit va continua sa se exprime in diverse forme. Insa acesta nu se va mai crampona de forma ci va incepe sa traiasca forma ca simpla si minunata experienta. Viitorul nu il mai sperie, trecutul nu il mai bantuie iar Prezentul devine o celebrare, o explozie de culoare si de Viata cu care se poate delecta de o maniera continua, oricare ar fi forma acesteia.

  Asta inseamna sa dansezi cu Viata. Viata nu este ceva ce trebuie sa invatam sa controlam ci ceva cu care trebuie sa invatam sa Dansam si singura metoda valabila este aceea de a merge in Centrul Fiintei tale, de a trai revelatia Divinului interior si de a intelege ca defapt esti UNA cu Viata, esti Viata insasi, ca nu esti doar tu, numele tau, profesia ta, povestea ta, mintea ta ci esti Viata insasi, Infinitul, ca aripile tale se intind peste tot si toate si nu vor inceta niciodata sa iti conduca zborul, un zbor total, un Dans al Constiintei in diferite forme.

  Mintea conditionata si deconectata de la Esenta reprezinta singura bariera intre tine si Infinit. Ea iti spune povesti, singurele pe care le stie pentru ca le-a acumulat de-a lungul timpului, devenind o placa de gramofon care repeta aceleasi lucruri fara oprire. Mintea este finita. Ea nu poate concepe infinitul si totusi Tu esti Infinit. Mintea inferioara este o baza de date si omul, de cele mai multe ori se identifica total cu aceasta baza de date, motiv pentru care traieste in inconstienta, in inconstienta a Ceea ce Este cu Adevarat. O viata inconstienta este una traita intre granitele mintii, dictata de minte, supusa mintii. Cand imbratisezi tacerea, atunci transcenzi mintea si aceasta din urma se vindeca pentru ca Tu, cel Adevarat, redevii „stapanul casei”. Mintea redevine instrument dar inceteaza sa mai dicteze. Cea care dicteaza este constiinta, esenta, iar o viata traita prin prisma esentei inseamna un castig enorm. Inseamna sa incepi sa vezi realmente fiecare moment al zilei ca pe un miracol pentru ca in loc sa il cataloghezi si sa il etichetezi la nivel de minte, il poti patrunde, il poti Trai stiind ca esti Infinit.

  Si atunci in loc sa judeci fiecare moment, prin prisma mintii, defapt Devii acel moment, fiecare clipa capata profunzime si te poti scufunda in acea profunzime, in acel ocean de traire, poti Simti experienta Vietii de care incetezi tot mai mult sa te temi, pe care incepi sa o imbratisezi, stiind ca Tu esti acea experienta, stiind ca vei Fi intotdeauna Viu. Atunci vei incepe un Dans minunat cu Viata si fiecare pas poate deveni o sarbatoare a experientei.

   

  Cu drag!